Destinaţia zilei: 3 locuri de poveste în Croaţia

19 iulie 2013 8:31   Fapt divers
Ultima actualizare:

Pentru că obiectivele turistice sunt multe şi vacanţa este scurtă, iată o selecţie a câtorva atracţii pe care n-ar trebui să le ratezi!

Gornji Grad este "nucleul" medieval al oraşului Zagreb. Numele lui se traduce prin "Oraşul de Sus". Iniţial, au fost două orăşele seprate. Kaptol - unde era şi Scaunul Episcopal, şi Gradec, un oraş de negustori şi meşteşugari. Cele două localităţi s-au unit prin 1770 şi au format zona de nord a oraşului vechi din Zagreb. Punctul central de atracţie din Gornji Grad este biserica Sf. Marcu, biserica parohială a vechiului Zagreb.

Palatul lui Diocleţian, din Split, a fost construit, aşa cum îi spune şi numele, de împăratul roman Diocleţian care a venit să locuiască aici după ce s-a retras de la conducerea imperiului. A trăit liniştit în minunatul palat, ocupându-se de amenajările decorative. După ce romanii au abandonat aceste locuri, palatul a rămas nelocuit timp de câteva secole. Prin secolul al VII-lea, locuitorii din apropiere s-au refugiat aici din calea năvălirii barbarilor. Astăzi, între zidurile palatului sunt multe restaurante, magazine şi chiar locuinţe.

Arena Pula - amfiteatrul din Pula este al şaselea ca mărime dintre arenele romane care au supravieţuit, şi unul dintre cele mai bine păstrate monumente romane din Croaţia. Arena a fost construită prin secolul intâi şi avea 26.000 de locuri. In secolul al XV-lea su fost luate foarte multe dintre pietrele din care este construit şi au fost folosite la construcţia caselor din împrejurimile oraşului Pula. Din fericire, practica barbară a fost oprită înainte ca întreaga construcţie să fie dărâmată. Astăzi, amfiteatrul este un loc de atracţie popular în Croaţia şi este folosit ca loc de desfăşurare a multor festivaluri şi spectacole pe timpul verii.

Oferta partenerului Click! pentru sejur Croatia Hotel Arkada 2* - de la 207 Euro/pers./sejur, 7 nopți cazare cu demipensiune. Europa Travel, www.europatravel.ro tel. 021 9407

Mai multe