Destinaţia zilei: Lefkada şi bunătăţile ei culinare

2 iulie 2013 13:02   Fapt divers
Ultima actualizare:

Mandarinos (Nidri)Dacă alegi ca destinație turistică insula Lefkada, nu rata o seară în portul Nidri, la restaurantul Mandarinos! Este amplasat chiar pe malul mării și te va cuceri cu decorul minunat, muzica grecească, atmosfera veselă și panorama extraordinară. Combinatia munte-mare îți oferă o dispoziție excelentă, briza este minunată, iar priveliștea portului plin de iahturi și mărginit de palmieri înalți este o adevărată încântare. Seara, când felinarele se aprind, totul capătă un farmec aparte. Proprietarului Nickos nu-i scapă nimic din ceea ce se întâmplă în taverna lui și va avea grijă să îți facă cele mai bune recomandări: caracatiță la gratar, cu garnitură de cartofi prăjiți, lămâie și roșii, sau coaste fripte de miel, cu orez, cartofi țărănești și salată de roșii.

Miramare (Vassiliki)Chiar în portul Vassiliki, foarte aproape de punctul de plecare al feribotului spre Kefalonia și Ithaca, te vor impresiona serviciile de calitate, amabilitatea personalului și mâncarea extraordinar de bună a tavernei Miramare. Vei adora preparatele din pește și fructe de mare, precum tonul sau peștele spadă la grătar, saganaki de scoici, calamarul prăjit sau la grătar. La Miramare, porția de pește include și garnitura formată, de obicei, din cartofi prăjiți, broccoli, orez și salată.

Psarotaverna (Agios Nikitas)Mergând către plaja din Agios Nikitas, pe străduţa principală, vei găsi micuța tavernă Psarotaverna. Are mese și pe stradă, dar şi în interior. Patronul, un grec cam la 50 de ani, îmbrăcat din cap până-n picioare în alb, te întâmpină mereu cu zâmbetul pe buze, indiferent dacă-i calci pragul sau nu. Îți va recomanda preparatele din peşte proaspăt sau fructe de mare, extrem de gustoase. Dacă vei mânca aici, vei dori să revii negreșit!

Akroialy (Kathisma)Foarte aproape de satul Agios Nikitas, la 14 km de orașul Lefkada, vei găsi una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei, Kathisma. Plaja cu nisip fin și pietriș este împrejmuită de leandri și palmieri. Pe faleză există doar două restaurante, dispuse în fiecare capăt al plajei. Taverna Akroialy se află în partea stângă a plajei și are o tradiție de 18 ani. Specialitățile din meniu, decorul spectaculos și muzica grecească, aleasă cu grijă, asigură o amibianță ce face ca momentele petrecute acolo, la malul mării, să fie cu totul și cu totul speciale. Spyros este patronul tavernei, iar de servirea la mase se ocupă fiica și nepotul lui. Printre specialitățile casei se numără ciorba de pește, tocănița de scoici sau de creveți, moussaka, stifado și pastele cu fructe de mare. În timp ce admiri apusul de soare incredibil, te poți răsfăța cu deliciosul iaurt grecesc cu miere si nucă sau cu ștrudelul cu brânză sau dovleac.

Oferta partenerului Click! pentru sejur Lefkada Yannis Hotel - de la 224 Euro/pers., transport cu autocarul, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistență turistică, însoțitor de grup. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39.

Mai multe