Doliu în lumea teatrului. Actrița Klara Tompa a murit la 48 de ani!: «A pierdut bătălia cu boala»

26 octombrie 2022 20:13   Fapt divers
Ultima actualizare:

Doliu în lumea teatrului din România! Actrița Klara Tompa a murit la vârsta de doar 48 de ani, răpusă de o boală gravă. Anunțul a fost făcut de Teatrul Naţional Târgu-Mureş pe pagina de social-media. 

Klara Tompă, actriță în cadrul Teatrului Național Târgu-Mureș, s-a stins din viață, miercuri 26 octombrie la doar 48 de ani, după o lungă suferință cauzată de o boală  necruțătoare. Vestea tristă a trecerii în neființă a Klarei Tompă a fost împărtășită pe pagina de Facebook a Teatrului Național din Târgu-Mureș.  

«Rămas bun, Klára Tompa (1973-2022)...

Am aflat cu tristețe că Klára Tompa, după o luptă de cinci ani, a pierdut bătălia cu o boală fatală, la vârsta de 48 de ani. Calitățile sale umane și artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieți și cariere ne-a lăsat ca moștenire nenumărate amintiri minunate. Teatrul Național Târgu-Mureș și Universitatea de Arte din Târgu-Mureș îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea lor artistică.

Klára Tompa s-a născut pe 10 noiembrie 1973 la Târgu-Mureș. A urmat cursurile Facultăţii de Actorie din cadrul Universității István Szentgyörgyi din Târgu-Mureș între 1994 și 1998, iar din 1998 până în prezent a fost actriţă a Teatrului Național Târgu-Mureș. De asemenea, din 1998, a predat la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș la clasa mai multor generații de actori, specializându-se în predarea teatrului, improvizației și teatrului muzical. În scurta sa carieră a interpretat peste patruzeci de roluri pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureș, iar activitatea sa artistică a fost recompensată cu numeroase premii. Calitățile sale au situat-o, pe bună dreptate, în rândul artiștilor de valoare.

Transmitem, de asemenea, condoleanțe familiei îndoliate a Klárei și le împărtășim durerea prin compasiunea și sprijinul nostru sincere.

Fie ca amintirea ei să fie binecuvântată!», a fost scris în comunicatul de pagina de Facebook a Teatrului Național Târgu-Mureș. 

Pe contul personal de Facebook al actriței Klara Tompa, cei care au cunoscut-o au scris mesaje emoționante de adio. Printre cei care și-au exprimat regretul profund față de moartea actriței se numără și artista Ada Milea, care a scris «Drum lin, Klara...»

Mai multe