După patru zile de comă, o tânără de 18 ani s-a trezit că afle că a născut. Nu știa că era gravidă

18 februarie 2019 18:43   Fapt divers
Ultima actualizare:

O poveste desprinsă parcă din filme a trăit pe propria piele o tânără de doar 18 ani din Marea Britanie.Nimic nu prevestea ce avea să i se întâmple lui Ebony Stevenson într-o noapte banală în care a mers la culcare cu o durere de cap și nu s-a mai trezit patru zile, căci intrase în comă. Mare i-a fost mirarea când, după patru zile de la episodul durerii de cap, s-a trezit nu doar să afle că a fost în comă, dar și că a născut.

Ebony nu a avut nici cea mai vagă idee că era însărcinată: menstruația nu i-a lipsit, burta nu i-a crescut, iar grețurile matinale au lipsit și ele cu desăvârșire. În noaptea de 2 decembrie, după ce a mers la culcare cu o durere de cap acută, adolescenta a fost dusă la spital și băgată într-o comă indusă, întrucât trecea prin niște crize inexplicabile. În 6 decembrie, când a deschis din nou ochii, lui Ebony i s-a pus în brațe bebelușa pe care o născuse între timp, notează Mirror.

Stevenson nu a avut habar că purta un bebeluș în pântece, întrucât micuța s-a dezvoltat într-unul din cele două utere cu care s-a născut tânăra de 18 ani, o condiție medicală care afectează una din 3000 de femei.

Ceea ce a declanșat crizele lui Ebony este preeclampsia, o boală definită ca hipertensiunea arterială și prezența de proteine în exces în urină după săptămâna 20 de sarcină, la o femeie care anterior avea o valoare normală a tensiunii arteriale. Chiar și o creștere ușoară a tensiunii arteriale peste normal poate fi un semn de preeclampsie. Netratată, afecțiunea poate duce la complicații serioase – si chiar deces - pentru mamă și copil.

Mai multe