E Halloween și pentru animale! Paradă inedită pentru necuvântătoare, în SUA

28 octombrie 2024 15:19   Fapt divers

Mai sunt doar câteva zile până pe 31 octombrie, atunci când se sărbătorește Halloween! Nu doar oamenii îndrăgesc această sărbătoare, ci și animalele. În weekend a avut loc Parada Sunnyvale din California, unde sute de animale de companie și stăpânii lor s-au întrecut în costume de Halloween care mai de care mai haioase.

Unele animale s-au asortat cu stăpânii lor

Câinii și pisicile au fost, desigur, vedetele evenimentului. Participarea a fost gratuită, iar necuvântătoarele s-au distrat alături de de stăpânii lor, la plimbare pe bulevardul Murphy. Animalele au venit costumate în extratereștri, pirați, surferi, curieri, împărați și tot ce vă poate trece prin cap.

De multe ori, oamenii și-au asortat costumele de Halloween cu prietenii lor necuvântători. Parada Sunnyvale s-a ținut pentru prima oară în 2008, apoi în 2009, urmată de o pauză de 10 ani. A revenit în 2019, iar de atunci se ține anual, chiar dacă a fost întreruptă pentru un an din cauza pandemiei de Covid-19.

Ce este Halloween

Halloween-ul este o sărbătoare celebrată în fiecare an pe 31 octombrie. Anul acesta va avea loc joi. Tradiția își are originea în vechiul festival celtic Samhain, când oamenii aprindeau focuri de tabără și purtau costume pentru a îndepărta fantomele. Celții, care au trăit acum 2.000 de ani, în regiunile cunoscute azi ca Irlanda, Regatul Unit și nordul Franței, își sărbătoreau noul an pe 1 noiembrie.

În noaptea de 31 octombrie sărbătoreau Samhain, când se credea că spiritele morților se întorc întors pe pământ.

În secolul al VIII-lea, Papa Grigore al III-lea a desemnat ziua de 1 noiembrie ca un moment pentru a onora toți sfinții. În curând, Ziua Tuturor Sfinților a încorporat unele dintre tradițiile sărbătorii Samhain, conform History. De-a lungul timpului, Halloween-ul a evoluat într-o zi de activități și distracție, cum ar fi sculptarea dovlecilor, adunările festive, costumarea în diverse personaje și colindatul. 

Mai multe