El a omorât 200 de oameni pentru Mafie. Confesiunile criminalului cunoscut sub numele de „The Iceman”

6 martie 2023 19:44   Fapt divers

Mai ceva ca în filmele de acțiune! Criminalul, poreclit „The Iceman” („Omul de Gheață” n.r), Richard Kuklinski, a susținut că a ucis între 100 și 200 de persoane în timpul carierei sale de 20 de ani ca asasin pentru Mafie. Ieri s-au împlinit 17 ani de la decesul acestuia, iar în timpul vieții, bărbatul a primit cinci condamnări consecutive, după o anchetă de șase ani privind uciderea a cinci persoane în New York și New Jersey, comise pe o perioadă de trei ani.

Richard Kuklinski, numit ca „The Iceman”, și-a primit porecla în 1983, după ce poliția a găsit cadavrul ultimei sale victime, Paul Masgay, înghețat și abandonat într-un parc din New Jersey. Asasinul l-a ucis pe bărbat, care era vânzător de casete video, în 1981 și i-a luat cei 95.000 de dolari ascunși în duba sa. Ei se întâlniseră pentru a discuta despre o vânzare de casete goale. Richard l-a depozitat pe Paul într-un congelator, înainte de a-l împacheta în pungi de plastic și de a-i arunca trupul doi ani mai târziu.

Dar alegerea sa de a îngheța cadavrul înainte de a-l abandona a fost ceea ce l-a dat de gol poliției. Medicii legiști au observat cristale de gheață în interiorul corpului lui Paul, care nu s-au dezghețat corespunzător înainte de a fi găsite. De asemenea, anchetatorii și-au dat seama că hainele pe care le purta acesta erau cele descrise de soția și fiul său în ziua în care a dispărut. În urma unui pont primit din partea unui informator, Richard a fost arestat și anchetat de poliția din New Jersey.

A fost creat un documentar despre viața și crimele sale

Celelalte patru crime de care a fost găsit vinovat au fost toate „pentru profit”. Deși a fost pus sub acuzare și condamnat pentru aceste crime, el a susținut că a ucis între 100 și 200 de persoane importante, inclusiv șeful de sindicat Jimmy Hoffa, la ordinul unui grup mafiot fără nume.

În 2001, într-un interviu pentru HBO, care a creat documentarul despre viața și crimele sale „The Iceman Confesses: Secrets of a Mafia Hitman” („Confesiunile Omului de Gheață: Secretele Asasinului Mafiei” n.r), Richard a declarat că a făcut parte dintr-o echipă de patru oameni care l-a răpit și ucis pe președintele Frăției Internaționale a Teamsterilor, Jimmy Hoffa, în 1975. Potrivit lui, el l-a înjunghiat pe bărbat cu un cuțit de vânătoare. Cei patru ar fi condus apoi 965 de km pentru a-i arunca trupul și a-i da foc.

Dar confesiuniile lui Richard nu au fost luate în serios la momentul respectiv. Atunci, un adjunct, care a lucrat la cazul lui pentru biroul procurorului general din New Jersey, a declarat: „Au luat un cadavru din Detroit, unde au unul dintre cele mai mari lacuri din lume, și l-au condus până la New Jersey? Haide”, potrivit tabloidului britanic DailyStar. Scriitorul Anthony Bruno a fost de acord, spunând că a simțit că afirmațiile asasinului „nu se potriveau” după ce le-a investigat.

Asasinul a murit în închisoare pe 5 martie 2006, la vârsta de 70 de ani. O autopsie a dezvăluit că a suferit un atac de cord fatal, provocat de boli de inimă și de o inflamație cronică a venelor. Până la moartea sa la Spitalul St. Francis din Trenton, el a continuat să câștige respect și faimă datorită activităților sale criminale din închisoare.

A început să ucidă când era tânăr

Richard Kuklinski s-a născut în aprilie 1935 într-o familie de 5 membri. Mama sa, Anne McNally, era o catolică devotată, în timp ce tatăl său, Stanley Kuklinski, era un alcoolic agresiv, care de multe ori se certa cu membrii familiei sale. Violența văzută la tatăl său este considerată a fi cauza stilului de viață înspăimântător al lui Richard.

Crimele sale au început când era tânăr și omora pisici. La vârsta de 14 ani, a ucis un coleg, un bătăuș local, pe care l-a bătut până la moarte, iar apoi i-a aruncat trupul și a îndepărtat orice urmă. În clasa a VIII-a, a renunțat la școală și a continuat să omoare oameni din ură - uciderea oamenilor a fost o modalitate de a înlocui inima lui lipsită de iubire cu „ură”, a spus el într-un alt interviu. La vârsta de 18 ani a câștigat respect din partea Mafiei, în special a familiei Genovese, a familiei DeCavalcante și a familiei Gambino, prin uciderea unei persoane pe un trotuar din New York.

Cu sprijinul Mafiei, Richard a comis jafuri, deturnări și a vândut filme pornografice. Deși a comis și alte crime înfiorătoare, el a fost cel mai bine cunoscut ca asasin. A fost condamnat pentru cinci crime: George Malliband, Louis Masgy, Gary Smith, Daniel Deppner și, mai târziu, Paul Masgay. În timp ce se afla în închisoare, nu și-a petrecut timpul singur. Reporteri, psihiatri și jurnaliști au făcut vizite zilnice pentru a aduna informații despre viața sa bizară. Aceste vizite i-au oferit lui Richard posibilitatea de a se lăuda cu uciderea a 100 până la 200 de persoane.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Mai multe