EXCLUSIV Horia Vîrlan îţi zice ce să faci cu mâncarea rămasă după Sărbători
Aţi rămas cu multă mâncare după Revelion? Nu o aruncaţi! Horia Vîrlan, îndrăgitul bucătar de la „Cireaşa de pe tort” de la Prima TV, vă spune cum puteţi transforma preparatele rămase în altele mai bune şi mai arătoase.
Friptura
Poate cel mai savurat preparat de Sărbători, friptura e adesea gătită în exces. Românii sunt mari consumatori de carne, iar posibilităţile gătirii ei sunt variate. Friptura de porc poate fi tocată şi pusă în tigaie cu piper şi smântână, făcută sote. De asemenea, ea poate fi măcinată mărunt şi poate fi folosită ca umplutură pentru clătitele secuieşti.Cârnaţii
Afumaţi şi uscaţi sau proaspeţi, cu mult usturoi ori cu verdeaţă din belşug, cârnaţii nu trebuie aruncaţi. Pot fi tăiaţi în bucăţi mici şi puşi în aluat de foietaj, iar apoi compoziţia se introduce la cuptor.Garnitura
Preparatele care însoţesc friptura dau un sens farfuriei cu mâncare. Dar ce te faci dacă ai pregătit prea multă salată? Garniturile pot fi transformate în preparate de sine stătătoare. Din salata de varză, amestecată cu piure şi ou, se pot face nişte chifteluţe care pot fi servite la aperitiv.Cozonacul
Poate fi tăiat felii sau pătrăţele, după care se elimină partea cu nucă, iar pe deasupra se pot pune fructe şi mascarpone, apoi se presară cu zahăr. Se poate însiropa şi, fie o puneţi în cupe, cu frişcă, fie într-o tavă de tiramisu şi iese o prăjitură „Tiffle.”
Uite la ce e bună şampania
Şampania rămasă de la masa de Revelion poate fi utilizată în scop casnic, chiar dacă nu mai are acid. Această băutură e un tonic excelent pentru faţă, spun jurnaliştii americani. Femeile pot folosi şampania pentru demachiere. De asemenea, şampania îndepărtează crema de pantofi şi conferă strălucire încălţămintei. În bucătărie, şampania nefolosită de Revelion poate fi adăugată în compoziţia omletei, în loc de lapte, pentru frăgezime.