Face opere de artă cu replici ale vaginului ei. Reacţia autorităţilor

2 februarie 2016 8:29   Fapt divers
Ultima actualizare:

O artistă din Japonia a devenit faimoasă după ce a realizat mai multe sculpturi, accesorii de mobil şi alte suveniruri folosindu-se de o imagine cu vaginul ei. Cel mai cunoscut proiect al ei e un caiac cu forma părţilor intime. Acum, Megumi Igarashi riscă o amendă de 6.600 de dolari din cauza operelor ei.

Femeia a fost arestată în iulie şi decembrie 2014 pentru că a trimis replici 3D ale vaginului său unor clienţi, pe motiv că imaginile pot fi folosit cu scop obscen. Megumi Igarashi însă nu consideră că a făcut ceva rău. Ea a fost trimisă în judecată de statul japonez şi luni (1 februarie) procurorii din Tokyo au anunţat că vor să plătească 6.600 de dolari. Tribunalul va decide pe 9 mai dacă femeia a încălcat vreo lege, conform huffingtonpost.com

"Sunt mulţi oameni în Japonia care cred că operele mele şi comportamentul meu nu sunt artă. De aceea sunt arestată", a declarat Igarashi. Conform avocatului ei, procurorii vor să o amendeze dur pe artistă pentru că vor să dea un exemplu, mai ales că autorităţile încearcă să calmeze nemulţumirile legate de Olimpiada de la Tokyo din 2020. 

Mai multe