Filmul de pe Netflix care a oprit planeta în loc, în octombrie 2024. Este bazat pe o poveste reală și are peste 10 milioane de vizionări

24 octombrie 2024 17:03   Fapt divers
Ultima actualizare:

Netflix continuă să surprindă publicul cu filme spectaculoase. În ultima vreme, un titlu a reușit să facă furori printre cei pasionați de thriller și mister: „Woman of the hour”. Acest film a înregistrat rapid zeci de milioane de vizualizări și s-a clasat pe primele locuri la nivel global. 

„Woman of the hour” s-a clasat pe locul 6 în topul Netflix din România

„Woman of the hour” a captat atenția publicului încă de când a fost adăugat pe celebra platformă de streaming.  Producția americană regizată de Anna Kendrick, a urcat rapid pe primele locuri în topul Netflix, stabilindu-se pe locul 2 la nivel global și pe locul 6 în topul din România. De asemenea, filmul a înregistrat 10 milioane de vizionări în prima săptămână.

„Woman of the hour” este un thriller american din 2023 și se bazează pe o poveste reală a criminalului în serie Rodney Alcala, cât și pe apariția sa din 1979 în emisiunea „The Dating Game”, în timpul tulburărilor sale de comportament.

Filmul de pe Netflix se bazează pe fapte reale

Acțiunea se desfășoară în Los Angeles în anul 1978, când un bărbat și o femeie se întâlnesc în platoul unei televiziuni. Interacțiunea dintre cei doi protagoniști se transformă într-o luptă, căci el devine prădător, iar ei ii se taie aripile cu fiecare ocazie, devenind o victimă. Filmul este inspirat din evenimente reale și a avut debutul pe Netflix pe data de 18 octombrie a acestui an.

Potrivit abc.net.au, filmul este o combinație de nuanțe calde din anii 70 și peisaje sonore, însă Anna Kendrick a avut grijă să nu pună violența pe primul plan. Scenariul nu presupune brutalitate, în schimb are la bază o sugestie: o schimbare discretă a expresiei, un design meticulos al decorului și un stil vestimentar specific.

De asemenea, regizoarea a pus accent pe pericolele zilnice cu care se confruntă femeile, precum anxietatea de a merge singure pe timp de noapte sau îndoiala permanentă de sine, neștiind dacă acel sentiment este paranoia sau instinct.

Mai multe