Flori de grădină cu talie mică. Ce plante poți alege pentru casa ta FOTO
Vrei o pată de culoare pentru grădina ta - plante viu colorate, care să nu ocupe mult spațiu? Alege flori de grădină cu talie mică! Din florile pitice poți crea un covor minunat în gradină sau la marginea aleilor casei tale.
Te întrebi care sunt cele mai frumoase flori de grădină cu talie mică? Click! îți oferă cele mai bune informații!
Este o plantă acoperitoare perenă, nepretenţioasă, care nu depăşeşte 20 cm înălţime şi înfloreşte în perioada iunie-iulie. Uneori, săpunărița are o a doua perioada de înflorire, toamna. Florile săpunăriţei sunt mici, de culoare roz. Pentru o înflorire abundentă se recomandă plantarea într-o zona însorită şi tunderea periodică a tufei.
2. Flori de grădină cu talie mică: Lilicelul
Una dintre cele mai speciale flori de grădină cu talie mică, aceasta e o plantă perenă, veşnic verde, cu aspect tufos. Iberisul poate fi găsit în trei variante de culoare a florilor: alb, roşu şi roz. Lilicelul preferă locurile bine însorite şi solul drenat. Nefiind o plantă pretenţioasă, nu are nevoie de fertilizări. Tufa de iberis atinge maxim 30-45 cm înălţime şi, dacă este tunsă sistematic, creşte foarte deasă şi înfloreşte mai bogat. Florile sunt mici, albe şi parfumate, iar perioada de înflorire durează din primăvară până în toamna.
3. Flori de grădină cu talie mică: Clopoţeii dalmaţieni
Una dintre cele mai frumoase flori de grădina cu talie mică, aceasta e o plantă acoperitoare şi căţărătoare, perenă, ideală pentru acoperirea solului şi a acoperişurilor verzi. Clopoţeii dalmaţieni preferă zonele însorite sau semiumbrite din grădină. Înfloresc primăvara, în formă de steluţe mici, de un albastru intens şi au frunzele în formă de inimă. Tufele stufoase de Campanulă portenshlagiana sunt joase, atingând maxim 20 cm înălţime.
4. Flori de grădină cu talie mică: Mărgeluşele sau Meişorul albastru
Este o plantă erbacee, perenă, cu înălţimea de 30-50 cm, care creşte în pâlcuri şi înfloreşte în lunile mai-iunie. Florile mărgeluşelor, în formă de stea, sunt iniţial de culoare roşietică, devenind ulterior albastre. Adoră căldură, deşi este cel mai des întâlnită în locurile umbroase de la marginea pădurilor. Meişorul albastru este ideal în combinaţie cu alte plante acoperitoare, de înălţime mai mică.
5. Flori de grădină cu talie mică: Brumărelele
Acestea sunt plante perene, folosite deseori în formarea covoarelor de flori din parcuri şi grădini, dar arată spectaculos şi în jardiniere sau ghivece suspendate. Brumărelele au flori mici roz, ciclam, alb şi bleu, care atrag fluturii. În vederea înfloririi abundente se recomandă ciupirea vârfurilor tulpinilor, atunci când ajung la înălţimea de 15 cm. Înmulţirea phloxului se face prin butaşi sau prin seminţe. Pentru că se îndeseşte rapid, e bine ca, la doi ani, să se rărească tufele. În plus, e bine să fie plantate în locuri scăldate de soare încă din primele ore ale dimineţii.