FOTO Amprenta lui Michelangelo, descoperită după 500 de ani? Curatorii de artă: „Acest lucru este minunat, chiar remarcabil‟

24 august 2021 13:24   Fapt divers
Ultima actualizare:

Specialiştii de la Victoria & Albert Museum, din Londra, sunt de părere că temperaturile fluctuante şi umiditatea din depozit au făcut posibilă o descoperire incredibilă – amprenta ascunsă sute de ani. Experţii iau în calcul posibilitatea ca amprenta să fie a merelui artist renascentist.

Primul episod al documentarului Secretele muzeului, difuzat de BBC, a făcut marea dezvăluire. David Sanderson a declarat pentru britanicul Times că mai mulţi curatori de artă au făcut descoperirea în momentul în care au mutat o sculptură, intitulată A Slave (n.r. Un sclav şi datată din 1516-1519), din galeria de la etaj într-un depozit de la subsol, mult mai rece. Mutarea cu pricina a fost făcută în momentul în care muzeul a fost închis din cauza pandemiei COVID-19. În timpul interviului oferit celor de la Times, curatoarea Peta Motture a precizat că modelele din ceară „încep să transpire şi să arate de parcă s-ar simţi inconfortabil” pe măsură ce temperaturile cresc. „Galeriile se află pe partea de sud a clădirii, unde există căldură crescută pe timpul verii”, a adăugat aceasta.

Citește aici ce efect surprinzător s-a produs odată cu schimbarea temperaturii și cum a fost posibilă descoperirea amprentei.

Mai multe