Frica de respingere îi face pe unii bărbaţi să-şi ascundă sentimentele

20 mai 2019 17:55   Fapt divers
Ultima actualizare:

În general, bărbaţii nu au nicio problemă de a se implica sentimental într-o relaţie, însă există o categorie pentru care termeni precum relaţie sau dragoste îi pun pe fugă. Iar unul dintre motivele din spatele acestei frici de a fi vulnerabili, este redat de faptul că reprezentanţii sexului puternic se tem de respingere la un nivel profund. Frica de respingere poate fi greu de depășit pentru un bărbat care a trecut prin despărțiri dificile, dar îl poți ajuta să renunțe la ea dându-i toate motivele să aibă încredere în tine.

De obicei, bărbații sunt cei care au responsabilitatea de a face primul pas și de curta o femeie până când aceasta se decide dacă să-i accepte propunerea sau să o refuze. Astfel, bărbații deseori își pun sentimentele pe tavă și ocazional, acestea sunt respinse.

Acest lucru le poate deteriora ego-ul în timp, poate chiar să-i facă să-și amplifice nesiguranțele și să se privească într-un mod mai negativ decât ar fi normal. De aceea, ai putea simți că atunci când în sfârșit relația ta ar putea trece într-un stadiu superior, partenerul tău se îndepărtează emoțional și se înconjoară cu ziduri peste care nu poți să treci. Teama de a investi atât de mult emoțional este datorată faptului că revenirea după o frângere de inimă este grea. Din cauza acestui fapt, unii bărbați sunt mai tentați să evite cu totul orice relație de natură romantică.

Așadar, pentru a nu te bloca într-o situație similară, încearcă să ai răbdare și să-i dovedești că dragostea ta pentru el este reală și că poate avea încredere în tine.

Mai multe