Fructe pe care să le pui la murat vara aceasta

19 iunie 2017 16:41   Fapt divers
Ultima actualizare:

Procedura de a pune murături reprezintă una dintre cele mai vechi metode de păstrare a alimentelor. Acest obicei a luat naștere cu mii de ani în urmă, în Mesopotamia. Astăzi, în zilele noastre, mai mult de jumătate dintre gospodinele care se respectă pun la murat atât legume, cât și fructe.

Dacă nu ai mai pus niciodată fructe la murat, ci doar legume, precum castraveți, varză, conopidă, morcovi, ardei, ș.a.m.d., ia în considerare și varianta aceasta. Murăturile cu fructe se pot servi în salate sau în sandvișuri.

Cum le pui la murat

În general, fructele se pun la murat respectând regula de a adăuga 3 măsuri de apă la o măsură de oțet. În funcție de cantitatea pe care dorești să o obții, ține cont de aceste măsuri.

Află ce fructe sunt ideale pentru murături și de ce condimente ai nevoie pe clickpentrufemei.ro.

Cum poți reutiliza zeama de la murături

Ce efecte nebănuite are zeama de murături

Mai multe