Frustrarea, un semn că ceva nu mai funcționează chiar bine în relația voastră
În dinamica oricarei relaţii există anumite semne mici, aparent lipsite de importanţă, dar care pot spune multe despre viitorul vostru împreună, ca şi cuplu. Bine ar fi dacă n-am lăsa dragostea să ne orbească şi am putea vedea aceste imperfecţiuni la timp.
Te simți din ce în ce mai frustrată în relația cu partenerul tău? Obiceiurile lui mărunte, care înainte ți se păreau fermecătoare, acum te irită peste măsură? Ți se pare că iubitul tău încearcă să te scoată din sărite cu orice preț? Sau ți se pare că este frustrat la rândul lui, dar nu-ți dai seama de ce?
Frustrarea este un sentiment asociat cel mai adesea cu un scop neîmplinit. În termenii unei relații de cuplu, frustrarea se manifestă atunci când cei doi parteneri au scopuri diferite sau aflate chiar în competiție.
Consideră frustrarea ca pe un semn că ceva nu funcționează chiar bine în relația voastră și folosește-o ca pe o motivație de a face schimbări. Dacă lași lucrurile să alunece pe panta frustrării, vei sfârși prin a-ți pierde încrederea în tine și în relație, iar asta va duce la acumularea unei frustrări și mai mari și, în cele din urmă, la furie.
Problemele apar în relațiile în care frustrările se acumulează în timp și, chiar dacă furia te poate motiva să faci schimbări, de obicei efectul ei imediat este un comportament distructiv.