«Gâsca bisexuală» a murit la 40 de ani. Thomas a trăit 24 de ani cu lebădoiul Henry

12 februarie 2018 17:14   Fapt divers
Ultima actualizare:

Tristeţe mare în Laguna Waimanu din nordul Wellingtonului, Noua Zeelandă. Thomas, o gâsca bisexuală care și-a petrecut 24 de ani într-un triunghi amoros cu două lebede, a murit la vârsta de 40 de ani.

Anunţul a fost făcut la începutul lunii pe pagine de Facebook “Wellington Bird Rehabilitation Trust”, o organizaţie care se ocupă cu salvarea şi îngrijirea păsărilor.

Thomas a fost extrem de iubit de angajaţi, mai ales că are o poveste aparte. Se pare că pasărea a stat mereu departe de gâştele femele şi a ales să se îndrăgostească de o lebădă neagră, pe nume Henry.

Chiar şi atunci când Henry şi-a găsit pereche, pe lebăda Henrietta, Thomas a trecut peste şi a ajutat cele două lebede să crească 68 de pui în următorii 6 ani, scrie Metro.

Henry a murit în 2009, iar Henrietta şi-a găsit un alt mascul. Thomas a rămas singur, însă nu pentru mult timp. El s-a reîndrăgostit de o gâscă femelă şi a devenit tată. Ghinion însă! Puii i-au fost furaţi de altă gâscă. În 2013, au apărut şi primele probleme de sănătate.

Thomas a orbit şi a fost luat în îngrijire de organizația Weliington Bird Rehabilitation Trust, unde a trăit până în februarie.

“Ai fost o adevărată inspirație pentru munca pe care o facem și lucrurile pe care le-am realizat pentru animalele de care ne pasă”, au scris reprezentanții organizației într-o postare pe Facebook, dedicată lui Thomas.

Mai multe