Gata Paştele, treci pe legume! Click! îţi spune cum să alegi şi să păstrezi corect trufandalele de primăvară
16 aprilie 2015 19:09
Fapt divers
Ultima actualizare:
Au apărut primele legume şi verdeţuri de primăvară, iar în pieţe tarabele sunt pline-ochi. Reporterii Click! îţi spun cât te costă, cum să le cumperi şi cum să le păstrezi proaspete cât mai mult timp.
Pune ceapa verde în pungi de hârtie
- Cum se alege? Cumpără ceapă verde cu bulbi albi şi frunzele de o culoare vie, verde. Evită ceapa care are bulbii curăţaţi de coajă şi pieliţă, pătaţi sau loviţi. De asemenea, evită să cumperi ceapă cu frunze veştede, rupte, lovite sau pătate.Apasă uşor pe bulbi, iar dacă iese un sirop urât mirositor şi de culoare gălbuie înseamnă că interiorul nu este bun.
- Cum se păstrează? Ceapa verde se păstrează la frigider, ferită de lumină şi ambalată în pungi de hârtie. Dacă doreşti să o consumi peste un anumit timp, nu o spăla! Apa va afecta frunzele, iar ceapa se va înmuia şi va putrezi.
Caserole pentru ridichi
- Cum se aleg? În primul rând, ridichile trebuie să fie tari, să-ţi dea senzaţia de prospeţime. Evită să cumperi ridichi moi, cu textura încreţită şi pulpa seacă.Ai grijă să nu fie putrezite! Motivul? Mulţi vânzători ţin ridichile în buchete, într-un borcan cu apă, pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp. Frunzele putrezesc şi pot afecta bulbul.
- Cum se păstrează? Ridichile se păstrează fără frunze şi fără a fi spălate. Depozitează-le în caserole de plastic închise etanş sau în pungi de hârtie la loc întunecos şi răcoros.
Urzicile se ţin în frigider două zile
- Cum se aleg? Cumpără de la piaţă urzici cât mai fragede şi evită-le pe cele care sunt veştede şi foarte închise la culoare. Alege frunze proaspete şi tinere. Înainte de a le prepara curăţă-le de iarbă şi spală-le de mai multe ori până când apa rămâne curată.
- Cum se păstrează? Urzicile nu se spală dacă vrei să le consumi peste o zi sau două. Se depozitează în frigider, în pungi de hârtie. Nu le ţine prea mult depozitate pentru că se vor veşteji.
Păstrează salata la rece
- Cum se alege? Salata verde este vedeta sezonului. Când cumperi, alege salată tânără, sănătoasă, cu frunzele subţiri şi culoare vie. Evită salata veştejită, cu frunze tăiate, rupte, murdare şi pătate.
- Cum se păstrează? Salata se poate păstra într-un loc întunecat şi răcoros, cum e frigiderul. Fereşte-o de umiditate sau apă pentru că se va veşteji repede. Salata nu ţine foarte mult timp, aşa că este recomandat să o consumi cât mai repede.