Greşeli pe care le faci când citeşti etichetele alimentelor: cum eviţi practicile înşelătoare

7 ianuarie 2021 11:03   Fapt divers
Ultima actualizare:

Cumpărăturile pot fi o plăcere pentru unii, dar, de multe ori, sunt o corvoadă chiar şi pentru cei mai „antrenaţi“. Mai ales într-o perioadă cu restricţii din pandemie sau de Sărbători, când supermarketurile devin supraaglomerate.

Ar fi ideal să mergem la cumpărături, să luăm produsele din rafturi, să le punem în coş, să scăpăm rapid de aglomeraţie şi să mergem acasă. Cu siguranţă sunt multe ambalaje care „ţipă“ la noi în culori stridente şi etichete mari: „Bio!”, „Fără gluten!”, „Produs natural!”, „Sursă de fibre!“. Tentaţia e mare, mai ales că producătorii sunt adevăraţi maeştri ai diversiunii şi ar scrie orice pentru a-şi vinde produsele. Ei bine, nu atât de repede. Este foarte important să citiţi fiecare etichetă, atât partea partea din faţă cât şi partea din spate a ambalajului, altfel veţi ajunge să consumaţi mult prea multe produse sau substanţe de care trebuie să vă feriţi: zahăr, carbogidraţi, grăsimi artificiale trans etc. De la bun început trebuie să ştiţi un truc al producătorilor: multe etichete pot fi confuze, făcând dificilă diferenţierea informaţiilor importante de cele mai puţin importante.

Mai multe