Hai la şcoala de sirene!

24 august 2017 19:36   Fapt divers
Ultima actualizare:

Povestea „Mica Sirenă” a fost scrisă de Hans Christian Andersen în 1836, însă continuă să-i fascineze pe mulţi. Şi pentru că sunt unii care vor să-şi dezvolte abilităţile de fiinţe marine, la 19 august s-a deschis prima Şcoală de Sirene din lume.

Prima lecţie de la şcoala Mayim Mermaid Academy, din Bournemouth, Marea Britanie, este cea de istorie. Astfel, elevii înscrişi la cursurile care durează două săptămâni află că vechea zeiţă asiriană Atargatis este prima sirenă atestată cultural. Şi la fel ca Ea, zeiţa babiloniană a mărilor, sirena-zeiţă cerea jertfe umane din partea marinarilor în jurul anului 4.000 î. Hr. Sirena este o fiinţă a mării care are partea superioară a corpului umană şi coadă de peşte.

În 1990, personajul Disney Prinţesa Ariel a produs o fascinaţie uluitoare. Printre cursanţii de la Bournemouth este şi Wilfried J., un tânăr 26 de ani, care a achitat integral taxa de şcolarizare de 800 de lire streline şi nu ratează nici un curs. „De mic am fost fascinat de sirene. Sunt convins că nu cunoaştem decât 20% din fiinţele oceanelor. Eu cred că există sirene”, a zis tânărul.

Colegii lui au vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. La probele practice, sirenele de la şcoală învaţă să-şi decoreze camera în stil „sirenesc”, să înoate ca o sirenă, să-şi îngrijească bine coada şi să facă fapte bune ca sirenă. La jumătatea lunii septembrie sirenele vor da examen de absolvire şi vor primi diplome.

Mai multe