Hei, cine-a zis că girafele-s vegetariene? Eu-s carnivoră

15 iulie 2017 19:45   Fapt divers
Ultima actualizare:

Incredibil! Probabil că părintele teoriei evoluţioniste, Charles Darwin (1809-1882) se bucură pe lumea cealaltă! Recent, un turist a surprins o imagine şocantă în Rezervaţia naturală Idube Game, din cadrul Parcului Naţional Kruger, din Africa de Sud. O girafă de 4,5 metri şi 1,1 tone a fost surprinsă n timp ce se înfrupta din rămăşiţele de carne rămase pe scheetul unui bivol african devorat de lei.

Deşi mulţi s-au amuzat comentând că girafa şi-a schimbat dieta trecând de la alimentaţia ierbivoră la una carnivoră, cercetătorii au punctat sec: nu este un lucru ieşit din comun.

Fenomenul se numeşte osteofagie şi este întâlnit în rândul ierbivorelor care au nevoie disperată de nutrienţi în anotimpul secetos. În cazul de faţă, girafa a simţit că rezervele ei naturale de calciu şi magneziu se apropie de sfârşit şi atunci a încercat să îşi procure substanţele vitale de pe craniul şi scheletul unui bivol. Asta nu înseamnă că girafele au devenit carnivore, ci... una dintre ele a “poftit la altceva decât salata din fiecare zi”...

Mai multe