Herpesul genital. Ce măsuri poţi lua pentru a nu contracta această boală

11 aprilie 2019 20:56   Fapt divers
Ultima actualizare:

Herpesul genital se numără printre cele mai comune boli cu transmitere sexuală care afectează atât bărbații, cât și femeile. Aproximativ 1 din 6 persoane suferă de această boală. Herpesul genital se transmite de la un partener la altul prin contact sexual, dar şi prin folosirea prosoapelor sau a lenjeriei intime în comun cu alte persoane infectate.

Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală pe care o poți lua şi fără să ai contact intim, și tocmai de aceea trebuie să îți iei toate măsurile de precauție pentru a evita acest lucru.

Majoritatea persoanelor infectate nu au simptome, și tocmai de aceea poate fi transmisă de la un partener la altul fără niciun fel de problemă. Herpesul genital este cauzat de două tipuri de viruși: de tip 1 și de tip 2. Această afecțiune poate fi transmisă atât prin contact vaginal, cât și anal sau oral.

Lichidele care se găsesc la suprafața unui herpes poartă virusul respectiv, iar contactul cu acea rană poate să îți transmită boala. Totuși, poți lua acest virus și de la un partener sexual care nu are o rană vizibilă și care nu știe că poartă această infecție.

Cum reduci riscurile de a contracta această boală

  • dacă te afli într-o relație monogamă cu un partener care și-a făcut analizele, atunci există șanse foarte mici de a te îmbolnăvi;
  • dacă ai o aventură cu un tip, folosește prezervativele în mod corect de fiecare dată când întreții relații sexuale. Însă acest lucru nu îți garantează o protecție totală, deoarece pielea ta poate intra în contact cu lichidele de la partener. Fii precaută!
  • Nu practica sex oral dacă unul dintre voi are o leziune de herpes oral sau genital.
  • Dacă un partener infectat are un episod de herpes se contraindică contactul sexual chiar şi cu prezervativ.
Mai multe