I-au reparat faţa cu 13 piese metalice şi 52 de şuruburi

15 septembrie 2016 21:01   Fapt divers
Ultima actualizare:

Incredibil! Medicii au reuşit să-i repare faţa motociclistului Andy Robinson cu ajutorul a 13 piese de metal şi 52 de şuruburi. Bărbatul îşi făcuse praf oasele feţei în urma unui accident îngrozitor.

E o minune că a supravieţuit! Britanicul Andy Robinson (48 de ani), din Lancashire, s-a ciocnit de un prieten în timp ce alerga cu motocicleta pe un teren accidentat, anul trecut, în luna mai. Medicii de la ambulanţă s-au chinuit să-l resusciteze, fiindcă a încetat să respire de trei ori. Îşi făcuse faţa praf, oasele sparte i-au fost reconstruite cu ajutorul pieselor de metal şi al şuruburilor. I se sfărâmaseră bucăţi din craniu din apropierea globilor oculari şi bărbia, iar nasul i-a fost aproape retezat. Globul ocular stâng îi fusese deplasat cu 2,5 cm în urma impactului devastator. Nimeni nu credea că va mai arăta vreodată a om. Însă chirurgii nu s-au lăsat descurajaţi.

În cursul unei operaţii extrem de complicate, care a durat circa cinci ore, ei i-au reconstruit craniul folosindu-se de 13 plăcuţe şi sârmuliţe de metal şi 52 de şurburi. Robinson a mai avut fracturi la braţe, coaste şi la picioare. Toate oasele i s-au pus la loc în urma unor intervenţii chirurgicale. Motociclistul s-a refăcut într-un timp record şi nu mai are decât un semn la gât. Însă a îndurat dureri îngrozitoare. I s-a administrat tranchilizant pentru cai, fiindcă morfina nu era destul de puternică.

“Am stat în comă două săptămâni. Nu-mi mai amintesc nimic din acea perioadă. După ce m-am trezit, nu m-am uitat în oglindă. Nu m-am văzut desfigurat”, a povestit el. Numai după radigrafii ştie că a fost aproape mort.

Mai multe