În anii 1950 a fost inventată mașina cu a cincea roată! Incredibil la ce folosea

3 august 2017 12:51   Fapt divers
Ultima actualizare:

În prezent, tot mai multe mașini sunt dotate cu senzor de parcare, dar în anii 1950, această mașină se folosea de o a cincea roată pentru a parca mai ușor. „Park-Car” a fost o adevărată inovație în industria automobilelor de la jumătatea secolului trecut.

Cea de-a cincea roată era situată în portbagaj, iar șoferul o putea pune în funcțiune de la volan, cu ajutorul unei simple manivele, potrivit Cars Insider. Cea de-a cincea roată ridica spatele mașinii printr-un mecanism special. Când spațiul de parcare laterală era dificil, dispozitivul îi permitea automobilului să-și întoarcă spatele înspre sau dinspre trotuar. Manevra putea funcționa într-un circuit complet, astfel încât, mașina putea să vireze fără probleme chiar și din spate, cu toate că punea foarte multă tensiune pe puntea din față.

Conceptul a fost inventat de Brooks Walker, în 1932, în California, dar ideea a fost pusă în aplicare abia peste 20 de ani. Marii fabricanți de automobile de la acea vreme n-au fost interesați de invenția lui Brooks. Actualul posesor al acestui prototip spune că mașina încă este funcțională.

Mai multe