Incredibil! Iată în ce condiții îți pot exploda dinții

10 martie 2016 12:27   Fapt divers
Ultima actualizare:

Durerile de dinți sunt neplăcute pentru orice persoană, iar în cazul unora dintre noi, numai gândul de a merge la dentist îi umple de teroare. Thomas Morris, pasionat de istoria ciudățeniilor din domeniul medicinei, a scris despre istoria exploziilor dentare.

Conform ViralNova, un medic dentist din secolul al XIX-lea, pe nume W. H. Atkinson, a scris despre condițiile bizare în care dinții unor oameni pot exploda pur și simplu.

A fost precum împușcătura unui pistol

În 1817, Atkinson a întâlnit un caz în statul Pennsylvania (Statele Unite) al unei persoane care suferea de o durere dentară. Aceasta i-a povestit doctorului că într-o dimineață, a auzit o fisură puternică în propria gură. Sunetul a fost atât de puternic încât l-a resimțit precum „împușcătura unui pistol”. După ce dintele s-a spulberat în bucătele, durerea i-a dispărut.

A surzit din cauza exploziei

În 1871, s-a înregistrat cazul similar al unei femei al cărei dinte a explodat pur și simplu. Au existat persoane care au afirmat că sunetul exploziei dintelui femeii a fost atât de puternic încât a rămas surdă pentru câteva zile.

Medicii contemporani nu cred că astfel de cazuri au existat

Nimeni nu știe cu certitudine dacă aceste cazuri s-au întâmplat cu adevărat sau dacă s-au produs în felul descris de Atkinson. Totuși, conform unei teorii, un dinte poate exploda ca un balon în momentul în care la rădăcina acestuia se acumulează gaze. O altă teorie explică fenomenul prin utilizarea de către dentist a unor plombe realizate din două metale diferite. Aceste ar fi putut reacționa chimic, producând hidrogen. Rămân totuși simple teorii; niciun dentist contemporan nu crede că un astfel de fenomen este posibil.

Apreciază cu un like pagina noastă de Facebook daca ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe