L-au chemat pe Dumnezeu să le asfalteze drumul

23 mai 2016 18:12   Fapt divers
Ultima actualizare:

Numai un miracol poate transforma drumurile din Xestoso, localitate din nord-vestul Spaniei populată de 5.000 de suflete. De aceea, preotul Patino a început duminică seria rugăciunilor pentru asfaltare.

Când lucrarea omenească îşi arată neputinţa şi vremelnicia, rugăciunile salvează. Asta crede preotul catolic Luis Roldan Patino, care a început duminică, 22 mai, seria rugăciunilor pentru asfaltarea drumurilor care fac legătura dintre Val Xedstose şi Alto Xestoso şi localităţile Tapia de Casariego, Salas şi Villaneuva de Oscos y Allande. Înarmat cu o cruce de lemn şi apă sfinţită şi însoţit de întreaga parohie, preotul a sfinţit fiecare groapă şi s-a rugat la căpătâiul ei. Pe fundul fiecărei adâncituri a fost aşezată o cruce de lemn sfinţită.

„Exact aşa cum ne rugăm bunului Dumnezeu pentru a ne da ploaie, la fel ne rugăm acum pentru acoperirea gropilor. El este singurul care poate face asta, pentru că autorităţile sunt complet depăşite de situaţie”, a declarat părintele, pentru AP. „Atunci când ne simţim abandonaţi ne întoarcem faţa către Domnul şi acum a venit acel moment”, a explicat Roldan Patino. După ce consilierii din cadrul Consejería de Desarrollo Rural au stabilit costul reparaţiilor la 2,29 milioane € (numai drumul către Tapia de Casariego costând 610.000 €) speranţa localnicilor a început să pălească. Singura lor nădejde e legată de accesarea unor fonduri europene pentru că “de la centru” li s-a spus răspicat că nu există bani la buget pentru aşa ceva. Din cauza terenului argilos, pe anumite porţiuni, drumul este practic surpat, iar în interiorul localităţii a fost înghiţit de pământ şi de vegetaţie.

Mai multe