Leguma nocivă adorată de români. Ne dă glicemia peste cap și este mă dăunătoare decât o înghețată. Mihail Pautov: „Cea mai nocivă mâncare..”
Dieta are un rol crucial pentru sănătatea noastră, iar unele alimente ne pot afecta în moduri la care nici nu ne-am fi gândit. De exemplu, un produs extrem de popular printre români, pe care, într-un fel sau altul, îl mâncăm aproape zilnic, poate avea afecte devastatoare asupra glicemiei noastre.
Produsele pe care ni le punem în farfurie pot avea efecte complexe asupra sănătății noastre, pe lângă efectul lor cel mai vizibil, adică modul în care ne afectează greutatea. De exemplu, un aliment extrem de popular printre români poate să ne de-a peste cap nivelul glicemiei, iar dacă îl consumăm regulat pe termen lung, ne poate provoca probleme serioase de sănătate.
La această concluzie a ajuns renumitul medic Mihail Pautov, care și-a testat glicemia în fiecare zi și a putut observa în timp real efectele pe care diferite alimente le au. Iar problema a intervenit după ce a ales să consume o porție de cartofi, un aliment care i-a dat peste cap glicemia.
„De ceva timp, testez acest senzor care măsoară glicemia în fiecare zi și cred că am descoperit cea mai nocivă mâncare pe care o consumă românii în fiecare zi”, a declarat Mihail Pautov
Efectul îngrijorător pe care îl au cartofii asupra glicemiei
După ce a văzut că glicemia lui a crescut după ce a consumat cartofi, medicul a repetat testul și a doua zi. El a consumat exact aceleași preparate, dar, de această dată, fără cartofi. Iar în absența acestora, nivelul glicemiei a rămas unul constant.
Mai mult decât atât, medicul a observat acest fenomen indiferent de modul în care a gătit cartofii. Aceștia, fie că au fost fierți, sau prăjiți, i-au ridicat glicemia, chiar mai mult decât o porție de înghețată. Iar, potrivit expertului, explicația ar fi una simplă.
De ce cresc cartofii glicemia
Medicul a explicat că totul s-ar datora amidonului pe care îl conțin cartofii. Mihail Pautov a explicat faptul că amidonul este format din nouă molecule de glucoză.
Astfel, odată ajuns în organismul uman, amidonul din cartofi este transformat în glucoză pură, iar, din acest motiv, glicemia noastră crește de fiecare dată când consumom cartofi.