Locul unde bărbații nu și-ar trimite niciodată femeile: muzeul falusurilor

4 ianuarie 2018 11:19   Fapt divers
Ultima actualizare:

În fiecare an, cel puțin 12.000 de femei se duc să vadă exponatele din Muzeul Falusurilor din Islanda. Sunt 280 de exponate, majoritatea organe genitale provenite de la animale, dar și câteva exemplare umane, donate.

Este unul dintre locurile unde bărbații nu se duc și nici nu și-ar lăsa partenerele de viață să treacă pragul. Muzeul Falusurilor din Irlanda este vizitat de peste 12.000 de femei într-un an. Se minunează, fac fotografii și selfiuri.

Singurul muzeu falologic din lume, destinat organelor genitale masculine, se află în Reykjavík, capitala Islandei. Muzeul conţine peste 280 de exemplare de la 93 de specii diferite de animale, toate colecţionate de o singură persoană, profesorul Sigurður Hjartarson.

Totul a început ca o glumă, în 1974, când profesorul de istorie Sigurður Hjartarson, atunci în vârstă de  33 de ani şi director la o şcoală generală, a primit în dar un falus de taur de la un coleg. Apoi, alţi profesori i-au adus un penis de balenă, doar pentru a-l necăji, povestește Hjartarson pe pagina ofială a muzeului, phallus.is. Așa i-a venit ideea de a colecţiona organe genitale masculine de la mai multe specii de mamifere. Până în 1980 avea doar 13 exemplare, trei de la balene şi nouă de la alte mamifere. În 1990, el reuşise să strângă 34 de exemplare, majoritatea de la animale de uscat și marine din jurul Islandei.

Sigurður Hjartarson a deschis muzeul la Reykjavík în august 1997, atunci când ajunsese la 62 de exponate. Acum, în muzeu se găsesc 280 de modele ce provin de la 93 de specii de animale diferite: balene, urși polari, foci, morse. Anual, muzeul este vizitat de peste 12.000 de persoane, majoritatea femei.

Cel mai mare exemplar este cel al unei balene albastre, ce măsoară 170 cm şi are 70 de kilograme, în timp ce cel mai mic are 2 mm. În muzeu se găsesc şi exemplare umane, donate.

Muzeul are și un magazin de suveniruri: căni, brelocuri, păpuși, lenjerie intină, tricouri și multe altele, inscripționate corespunzător exponatelor.

Sigurður Hjartarson s-a retras în 2004, iar acum muzeul este condus de un alt curator.

Sursa: phallus.is

Mai multe