Masturbarea poate fi considerată o sursă de excitare sau un motiv de ceartă în cuplu?
Foarte multe persoane nu au curaj să spună cu voce tare că se masturbează, mai ales atunci când sunt implicate într-o relaţie. Dacă unii consideră că autostimularea poate condimenta viaţa sexuală a partenerilor, alţii sunt impotriva acestui obicei erotic. Aşadar, poate fi masturbarea considerată o sursă de excitate sau un motiv de ceartă?
Masturbarea poate condimenta viaţa sexuală a celor doi parteneri, însă ce este prea mult strică, aşa că pot să apară conflicte în cuplu. Nimeni nu poate să conteste beneficiile pe care le aduce autostimularea atunci când vine vorba despre sănătatea organismului. Ea nu satisface doar poftele carnale, ci te ajută să ai o stare generală mai bună.
Totuşi, dacă acest obicei este normal în lipsa unui partener, de ce devine o problemă atunci când ai unul? În primul rând, în astfel de cazuri masturbarea este văzută ca o formă de refuz sau de îndepărtare şi îţi afectează persoana iubită din punct de vedere emoţional. Cu toate acestea, cine te poate învinui dacă nu poţi să atingi orgasmul alături de ea şi te hotărăşti să îl atingi singur? La polul opus, nici femeile nu se simt bine atunci când observă partenerul masturbându-se de prea multe ori. Acest comportament devine un motiv de ceartă atunci când femeia este neglijată. Modul de abordare este cel care poate schimba o situaţie critică într-una excelentă.
Aşadar, autostimularea nu ar trebui să fie un motiv de ceartă, ci ar trebui văzută ca pe un act de intimitate. Masturbarea poate deveni mai interesantă dacă este practicată alături de partener şi nu în secret. O discuţie deschisă poate rezolva multe probleme în cuplu. Important este să abordaţi subiectul din timp, să vă deschideţi sufletul şi să spuneţi ce vă deranjează şi ce compromisuri aţi fi dispuşi să faceţi.