Medicii s-au îngrozit de ce au putut scoate din intestinul unui bărbat

11 iunie 2017 21:38   Fapt divers
Ultima actualizare:

Imagini șocante au fost publicate de medicii unui spital din China, după ce au avut o intervenție chirurgicală cu care nu s-au mai întâlnit. Doctorii au îndepărtat 13 kg din intestinul unui bărbat după ce i-au vindecat consipația cronică.

Imaginile arată doctorii alături de un ”vierme” uriaș scos din corpul unui bărbat din China.  Pacientul în vârstă de 22 de ani suferea de o afecțiune mai rară ce cauzează excreția în intestinul gros. Organul acestuia a luat o dimensiune uriașă, făcându-l să pară gravid, iar medicii i-au îndepărtat 30 de cm din intestinul lui.

”Arăta de parcă ar fi putut exploda oricând”, a declarat un medic de la spitalul din Shanghai, potrivit Metro, declarând că a fost de-a dreptul șocat de ceea ce a putut vedea în interiorul tânărului. Testele au confirmat că bărbatul avea luni, posibil chiar și ani, de când fecalele erau depozitate în interiorul corpului său. Se crede că acesta s-a născut cu Hirschprung, o boală extrem de rară ce presupune lipsa unor mușchi din interiorul colonului.

Înainte de operație, omul s-a bazat pe laxative și alte medicamente pentru constipație și pentru a forța contracțiile intestinale, până când, într-o zi, a avut un disconfort intens și nu a mai rezistat. După o intervenție chirurgicală de trei ore, o parte a intestinului, măsurând 30 de inci (76 de cm) și cântărind 13 kg, a fost eliminată.

Mai multe