Minciuna, un factor care poate distruge relaţie de cuplu

29 august 2018 9:09   Fapt divers
Ultima actualizare:

Deseori, o minciună nu ascunde un adevăr ce l-ar irita pe partener, ci un adevăr ce ar distruge relaţia. E vorba de minciunile care ascund o faptă comisă sau o trădare.

O minciună gravă, dar şi o serie de minciuni mai mici care ascund diverse fapte faţă de partener va distruge încrederea partenerului minţit. Odată ce va afla că adevărul i-a fost ascuns atât de bine, acesta nu va mai avea încredere în mincinos. Se va întreba mereu câte din ceea ce spune partenerul său sunt minciuni sau de câte ori a fost minţit până atunci. Încrederea va putea fi recâştigată greu, odată cu trecerea timpului. Însă orice altă minciună descoperită va distruge complet încrederea şi relaţia.

O minciună „ambalată” frumos îl va face pe cel minţit să simtă că nu îşi cunoaşte partenerul cu adevărat. În acel moment, acesta se va întreba dacă îşi cunoaşte partenerul, care s-a ascuns atât de bine.

De asemenea, în relaţia de cuplu poate avea loc o trezire brutală produsă de descoperirea unor secrete urâte, care au deseori prostul obicei de a ieşi la iveală. Din nefericire, victimele minciunilor adoptă adesea o atitudine greşită faţă de cel care amăgeşte, emoţionându-se şi în cele din urmă iertându-şi partenerul. Dar, cum mai poţi forma un cuplu fericit dacă ştii că trebuie mereu să dovedeşti şi să convingi că nu spui din nou o minciună?

Mai multe