Motivul pentru care o femeie a plâns continuu timp de 180 de zile

16 mai 2016 14:37   Fapt divers
Ultima actualizare:

Se spune că după naștere, anumite mame pot suferi de așa-numita anxietate postnatală. Aceasta se poate transforma într-o reală afecțiune și se poate manifesta și înainte de naștere, putând să afecteze copilul. O femeie a uimit însă pe toată lumea prin faptul că a plans 180 de zile după ce a dat naștere celui de-al doilea copil.

Povestea lui Jade a impresionat pe toată lumea. Potrivit TheSun.co.uk, ea este acum mamă a doi copii, dar după cea de-a doua naștere ea s-a confruntat cu o formă foarte gravă de anxietate.

Jade a povestit că pentru ea, simpla întrebare “Ce mai faci?” a fost extrem de dificilă pentru ea după ce a născut. Ea a suferit o adevărată criză de identitate, i-a fost foarte greu să își exprime gândurile, sentimentele și cu toate că era conștientă de faptul că ceva nu era în regulă, se pricepea foarte bine în a-și nega starea de anxietate.

“Din cea de-a doua zi când am devenit mamă am plans. Am plans în fiecare zi – când eram fericită, când eram tristă, când aveam un motiv să plâng și din nou, când nu aveam vreun motiv.” Deși l-a avut mereu pe soțul său alături care a susținut-o și a încurajat-o, ea nu se putea opri din plans. Plângea chiar și în timp ce se uita la televizor până ce lacrimile udau podeaua.

Ea nu și-a putut explica de ce nașterea unui copil, în loc să te facă fericit pentru că ai devenit părinte și viața este dintr-o dată mult mai frumoasă, simțea totuși o teamă lăuntrică, un stres care nu-i dădea pace. Jade a recunoscut că începuse să își neglijeze și soțul, nu îi mai acorda atenția necesară, ceea ce ar fi putut crea tensiuni în familie.

A încercat să schimbe strategia și a decis să își ducă fetița nou-născută la serviciu pentru a se mândri cu ea în fața colegilor. Atunci când unul dintre manageri a întrebat-o prietenește care mai era situația ei, Jade a izbucnit brusc în lacrimi și a fost nevoie să o ducă într-un loc ferit de privirile colegilor pentru a se calma.

Mintea ei era inundată de o mulțime de gânduri care îi înrăutățeau stare psihică. Ajunsese la un moment dat să se gândească ce s-ar întâmpla dacă ar muri și ar lăsa-o pe fetiță singură. La un moment dat, ea a avut îndrăzneala de a da telefon unei agenții de asistență psihologică. La început, linia telefonică era ocupată – se pare că numeroase persoane aveau probleme similare. Ea a fost sunată înapoi chiar de agenție după zece minute și i-a oferit un program care a ajutat-o să scape de anxietate.

Această experiență a învățat-o pe Jade că este foarte important să le vorbești celor dragi despre ceea ce simți și gândești, să înveți să ai încredere și să ai o atitudine pozitivă.

Mai multe