Motivul pentru care unii acceptă să aibă o relaţie deschisă. Ce capcane poate ascunde o astfel de decizie

17 septembrie 2020 11:09   Fapt divers
Ultima actualizare:

Relaţia deschisă, în zilele noastre, e la mare căutare, deoarece este modul perfect de a avea un partener de viaţă şi în acelaşi timp, de a nu te simţi constrâns. Însă puţine cupluri înţeleg cu adevărat ce implică genul acesta de legătură.

În foarte multe cazuri, relaţiile deschise sunt asumate de un partener doar pentru a-i face pe plac celuilalt, pentru a nu primi reproşuri că nu se implică, că nu vrea să încerce şi altceva. Într-o astfel de relaţie, fără o bază reală, neasumată în totalitate, în scurt timp apar frustrările, furia, acuzaţiile că celălalt se gândeşte numai la dorinţele lui.

Dacă la început aceste emoţii sunt trăite în tăcere, fără să existe semne evidente că ar exista, în timp, nivelul lor va atinge limita suportabilităţii. Refularea creează un conflict interior puternic şi, contrar părerii generale, dacă nu te gândeşti la ceva, nu înseamnă că nu există sau nu te poate afecta, ci, dimpotrivă, îşi amplifică puterea. Nu poţi rezolva o problemă dacă nu vrei să o recunoşti sau dacă îţi este prea frică să admiţi că există. Emoţiile sunt foarte puternice, mereu vor găsi o cale să iasă la suprafaţă şi o vor face cu o forţă atât de mare, încât nici cel care le simte, nu le poate explica pe deplin.

Dacă unii au astfel de reacţii, alte persoane pot dezvolta depresie ori pleacă, pur şi simplu, pentru că nu se simt apreciate, iubite, îşi doresc siguranţă şi stabilitate în doi. Nu este de neglijat nici efectul nefericirii prelungite asupra corpului, ceea ce se traduce prin diverse boli. O relaţie fericită stimulează sănătatea fizică, în vreme ce relaţiile nefericite declanşează depresia.

Mai multe