Natura s-a trezit la viață: șoriceii pozează în lalele

4 mai 2019 16:23   Fapt divers
Ultima actualizare:

Cine a spus că șoriceii nu au suflet de artiști?

Fotograful britanic din Bournemouth, Miles Herbert, de 54 de ani, a ținut morțiș să realizeze o ședință foto cu cei doi mini-rozători pe care îi creștea în casă. A cumpărat un buchet imens de lalele de diferite culori și apoi a început să se joace cu Tim și Rose, micuții lui șoricei.

La început Tim a fost extrem de timid, dar când a simțit mirosul îmbătător de lalea s-a cocoțat până în vârful tulpinei pentru a-l savura pe îndelete. Rose, ca fetițele a așteptat ca fotograful să o invite și pe ea în cadru și abia apoi s-a așezat între petalele florii pentru a poza alături de partenerul ei.

Cu ochișorii mari și umezi, șoriceii au așteptat cuminți ca Herbert să îi fotografieze și după o ședință foto de aproape cinci ore au adormit buștean.

Fotograful a recunoscut că a ”trucat” un pic florile, întărindu-le tulpina cu o tijă de lemn prinsă cu sârmă și că a pulverizat peste petale un strat fin de silicon pentru a le permite plantelor să susțină greutatea de 7 grame a șoarecilor pitici, care nu au o lungime mai mare de 5,7 cm.

Mai multe