Noi murim de toropeală, Moşul a ieşit la bălăceală

24 iulie 2019 19:16   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ho-ho-ho! Aşa se aude pe plaja Bellevue, din Bakken, Danemarca. Peste 150 de Moşi Crăciuni, elfi, reni şi fel de fel de spiriduşi au inundat străzile şi faleza la Congresul anual al Moşilor Crăciun. Şi pentru că meseria de Moş presupune activitate intensă în toate cele 365 de zile ale anului, participanţii s-au străduit să aducă spiritul Crăciunului la jumătatea lui iulie.

Organizatorii Congresului Moşilor au început să facă reclamă evenimentului încă din luna ianuarie a anului trecut. Au înfiinţat o pagină de internet şi au invitat întreaga planetă în orăşelul Bakken, din Danemarca, pentru a aduce Crăciunul în mijlocul verii.

Bălăceala Moşului presupune înmuierea picioarelor în apa sărată timp de câteva minute în timp ce cântă colinde. Evident, entuziaştii care au vârste cuprinse între 20 şi 78 de ani au încins şi o horă în apa rece. O atmosferă de carnaval a curprins întreg orăşelul, iar hotelurile au fost arhipline, fiind inundate de turişti veniţi din Australia, Canada, SUA sau Regatul Unit.

Staţiunea se află la nord de Copenhaga şi este cunoscută pe plan internaţional datorită evenimentelor colorate pe care le găzduieşte anual. Restaurantele din localitate şi-au întâmpinat vizitatorii cu turtă dulce, vin fiert şi s-au îmbrăcat cu ornamente hibernale.

Chiar dacă mercurul din termometre indica 27°C la orele prânzului, Moşii mimau dârdâiala din timpul nopţilor geroase de iarnă. Unii mai curajoşi au înfruntat canicula cu mănuşi, fular şi căciulă în cap explicându-le amuzaţi fotoreporterilor de la Reuters că ”iarna e o stare de spirit pentru Moşul” şi că viscolul există pentru Gerilă inclusiv în lunile estivale. Festivalul se încheie azi 25 iulie şi a durat doar două zile.

Mai multe