Noi teorii ar putea rescrie istoria civilizației

6 august 2017 14:50   Fapt divers
Ultima actualizare:

Noi dovezi cu privire la cunoștințele oamenilor preistorici despre agricultură ne-ar putea schimba teoriile despre strămoși, scrie publicația online Playtech.

Până nu demult, antropologii credeau că primele orașe și ferme au apărut acum aproximativ 9.000 de ani, în zona mediterană și a Orientului Mijlociu. Mai mulți cercetători au descoperit acum că civilizația așa cum o cunoaștem ar fi pornit la ecuator, în pădurile tropicale. În plus, se pare că oamenii au început să transforme mediul înconjurător pentru adăpost și hrană cu 30.000 de ani mai devreme decât se credea.

Într-un articol publicat în jurnalul Nature Plants, arheologul Patrick Roberts și colegii săi arată că orașele și fermele sunt mult mai vechi decât credea. Aceștia au folosit diverse tehnici de analiză, cum ar fi analiza izotopilor din dinți umani, analiza solului sau a pădurilor, descoperind că oamenii de la ecuator transformau mediul în care trăiau pentru a îl face mai prietenos.

Acum aproximativ 45.000 de ani, oamenii au început să ardă vegetația pentru a face loc caselor și altor plante. În următorii 35.000 de ani, practica a evoluat, iar oamenii au început să amestece soluri specializate pentru a cultiva plante, au secat mlaștini, au domesticit animale și au început să cultive piper, mango, banane și cartofi dulci.

Vezi AICI noile teorii care ar putea rescrie istoria civilizației

Mai multe