Nu evitaţi conflictele în cuplu. Abordarea lor corectă vă ajută la clădirea intimităţii

30 iulie 2020 21:50   Fapt divers
Ultima actualizare:

Conflictele sunt fireşti şi pot avea consecinţe pozitive pentru cuplu, deoarece astfel relaţia se maturizează. Depăşind obstacole, partenerii capătă mai multă încredere în ei înşişi şi în celălalt, simţind că se pot baza unul pe altul nu doar la bine, ci şi la greu.

Conflictul în cuplu poate să apară atunci când partenerii au dorinţe, nevoi şi aşteptări contradictorii, luând astfel naştere lupta fiecăruia pentru a obţine ceea ce îşi doreşte.

Multe femei, atunci când ajung la conflict cu persoana iubită, simt imediat nevoia să își ceară scuze, să fie de acord cu iubitul și să „calmeze spiritele”.

În ciuda sentimentelor reale, a temei dezbătute sau efectelor pe termen lung ale acestei situații, sub presiune, reacția este cea de compromis sau de a ascunde ceea ce simțim. Ba chiar zâmbim sau ne ascundem în spatele unui râs încărcat de nervozitate. După care stăm și ne gândim la situația creată. Explicația este destul de simplă: conflictul îți declanșează anxietatea, iar, drept răspuns, fie nu îți găsești cuvintele, fie simți panică, fie ajungi să te victimizezi.

Totuși, este bine să știi că abordarea corectă a conflictelor te ajută inclusiv la clădirea intimității în cuplu. Cu cât accepți mai repede că dezacordul este sănătos în cuplu, cu atât mai bine.

Mai multe