Nu sunt numai bijuterii, ci şi suplimente alimentare. Ce beneficii medicale au perlele şi ce alte secrete mai ascund?
Sunt singurele pietre preţioase care provin de la o fiinţă vie şi mai puţin de 1 din 10.000 de scoici sălbatice conţin perle. În ciuda faptului că perlele de cultură au devenit tot mai populare, notorietatea perlelor naturale n-a scăzut, dimpotrivă, sunt tot mai căutate, fiind extrem de rare. Ce secrete nebănuite ascund ele?
Kokichi Mikimoto este cel care a creat prima perlă de cultură. În 1878, a început să testeze tot felul de metode pentru a crea aceste pietre preţioase în mod artificial. După două decenii întregi de testări şi eşecuri, a reuşit, într-un filnal, şi a primit un brevet pentru perle de cultură în 1896. Reuşita lui Mikimoto a avut un mare impact asupra industriei perlelor naturale, oamenii începând să prefere perlele de cultură, care erau şi sunt în continuare mai accesibile ca preţ şi cu o formă rotunjită.
Le Peregrina (care însemană “Incomparabila” în spaniolă) este o perlă sub formă de pară, de mărimea unui ou mai mic, care este una dintre cele mai faimoase perle din lume, cu o istorie impresionantă. La Peregrina datează de 550 de ani şi a aparţinut mai multor familii regale, ajungând chiar şi în mâinile Reginei Mary a Marii Britanii şi ale lui Napoleon Bonaparte.