O căţeluşă a mers 300 de kilometri ca s-o găsească pe salvatoarea ei

30 noiembrie 2015 13:16   Fapt divers
Ultima actualizare:

Opinia publică din Rusia este impresionată în aceste zile de o dovadă de recunoştinţă şi ataşament a unei căţeluşe pentru femeia care a salvat-o de la moarte.

Iarna trecută, în sudul regiunii Rostov, Shavi a fost lovită de o maşină şi lăsată să moară pe marginea unui drum. Era frig, avea două picioare rupte, tremura şi pierduse mult sânge. Din fericire, doi trecători au văzut-o şi au dus-o la un veterinar. Între timp, au făcut un apel pe Internet pentru a găsi pe cineva care să preia animalul şi să aibă grijă de el până îşi va fi recuperat sănătatea.

O singură persoană a răspuns: Nina Baranovskaya, de 26 de ani. Tânăra a luat-o pe Shavi imediat după ce căţeluşa a fost operată la picioare. A îngrijit-o în micul apartament pe care-l împărţea cu fiica ei şi cu alte animale de companie, în oraşul Rostov pe Don, scrie Komsomolskaya Pravda.

Căţeluşa a început să meargă din nou şi a învăţat câteva comenzi de bază, aşa cum îi stă bine unui animal educat. Viaţa a fost frumoasă până când Nina a trebuit să ia o decizie: din cauza casei prea mici şi a unor probleme de familie, a dat-o spre adopţie unor prieteni din Voronej, oraş situat la 300 de kilometri, spre nord.

Situaţia părea să fie bună pentru toată lumea, dar după câteva zile prietenii au sunat-o pe Nina să-i spună că Shavi a dispărut! După două săptămâni, tot nu apăruse şi atât femeia, cât şi amicii săi erau îngrijoraţi.

Într-o bună zi, în timp ce era pe stradă, Nina a simţit un fior pe picior: nu mică i-a fost mirarea s-o vadă pe Shavi gudurându-se şi dând din coadă. Era fericită să îşi găsise salvatoarea, după ce mersese pe jos 300 de kilometri. Jurnaliştii ruşi susţin că distanţa putea fi parcursă în mai mult de o săptămână aşa că este plauzibilă varianta că Shavi a călătorit singură.

Acum, Nina nu mai vrea să se despartă de căţeluşă şi caută un apartament mai mare, în care să aibă loc toată familia.

Mai multe