O girafă, în pericol de moarte din cauza unui pneu agățat de gât. Salvatorii, răsplătiți cu gesturi drăgăstoase

14 martie 2020 11:39   Fapt divers
Ultima actualizare:

Operaţiune contracronometru! O girafă dintr-o rezervaţie din Kenya a fost salvată cu emoţii de la moarte de o echipă de salvatori. Nu se ştie cum animalul s-a ales cu un pneu de gât, care ar fi putut să-l stranguleze.

O girafă din parcul natural Haller, din Mombasa, estul Kenyei, a fost în pericol de moarte, săptămâna trecută. Nu se ştie cine i-a aruncat un cauciuc de maşină pe după gât care ar fi putut să o stranguleze. Pneul deja reuşise să o rănească grav, se vedea cu ochiul liber că îi provocase vânătăi şi chiar fisuri pe piele, care puteau să se infecteze. Iar infecţia putea să-i fie fatală. De aceea, o echipă de salvatori de la Sheldrick Wildlife Trust a intrat imediat în acţiune pentru a o elibera de pneu şi a-i vindeca rănile. Dar o girafă, care are înălţime uriaşă, poate ataca omul. Astfel, s-a luat decizia ca exemplarul, care era strangulat de roata de cauciuc, să fie tranchilizat.

Girafa, care este un mascul de circa 4 metri înălţime şi are vârsta de 3 ani, avea nevoie de o cantitate importantă de anestezic, din cauza mărimii sale impresionante. Însă, în acelaşi timp, anestezicul special care s-a folosit a trebuit cântărit cu exactitate, fiindcă, în caz că ar fi fost injectată cu prea mult, ar fi putut să o îmbolnăvească sau chiar s-o omoare. După ce s-a reuşit anestezierea animalului, medicii veterinari i-au curăţat rănile, i-au aplicat un spray antibiotic şi medicamente cicatrizante. 

Operaţiunea s-a terminat cu bine şi girafa a fost salvată. Când s-a văzut eliberată, şi-a arătat simpatia faţă de oameni cu nişte gesturi drăgălaşe, din cap, care i-au uluit pe salvatori. Animalul a înţeles ce bine i-au făcut şi nu s-a lăsat până nu şi-a arătat recunoştinţa. Girafele sunt mamifere care trăiesc în savanele din Africa. Ele sunt cele mai înalte din toate speciile de animale. Pot ajunge la înălţimi de  4,8 - 5,5 metri şi la greutăţi de 900 de kilogarme. Speranţa lor de viaţă este de circa 25 de ani.  În lume mai sunt aproape 100.000 de exemplare în sălbăticie, dar numărul lor a scăzut cu 40% în ultimele trei decenii, din cauza braconierilor şi a vânătorilor de trofee.

Mai multe