O poloneză din Cracovia trăiește cu un melc de 30 cm

28 iulie 2019 18:19   Fapt divers
Ultima actualizare:

Melc, melc, codobelc! Scoate coarne boureşti... Cam aşa îşi începe ziua frumoasa Magdalena Dusza, de 33 de ani, din Cracovia, Polonia, când îi dă trezirea lui Misiek, un melc uriaş african. Apoi îl pune pe o frunză de varză şi îl lasă să mănânce.

Magdalena Dusza, din Cracovia, Polonia, şi-a dorit enorm un animal de companie, care să îi ţină de urât, în apartamentul ei de trei camere din centrul oraşului. Dar pisicile nu îi plăceau, câinii trebuiau scoşi la plimbare, hamsterii şi papagalii trebuiau ţinuţi ”la izolare”, iar peştişorii de acvariu erau prea pretenţioşi. Aşa că Magdalena şi-a luat un melc uriaş african care în doar doi ani a ajuns să măsoare 28 de centimetri.

Gastopodul din clasa moluştelor a fost adus în Polonia tocmai din pădurile tropicale ale Ghanei şi s-a adaptat rapid la condiţiile de viaţă din apartamentul Magdalenei. Poloneza petrece ore în şir lăsându-l pe Misiek să se plimbe pe corpul ei şi este convinsă că mucusul secretat de melc (n.r. bogat în alantoină, proteine, vitamine, Alfa-hidroxiacizi, enzime, proteolitice, colagen şi elastină) îi întinereşte pielea. Din cauza apetitului incredibil al lui Misiek, Magdalena a trebuit să zugrăvească până acum de două ori pentru că i-a mâncat inclusiv tencuiala de pe pereţi.

Tânăra de 33 de ani s-a ataşat atât de mult de Misiek în cei doi ani de convieţuire încât nu ar renunţa pentru nimic în lume la el. Melcul gigant african se află în topul 100 al celor mai dăunătoare şi invazive specii de vietăţi ale planetei, pentru că fiecare melc poate depune 1.200 de ouă pe an şi având în vedere că trăiesc între 5-7 ani, pot dezvolta colonii de 8-10 miliarde de exemplare. Magdalena a ales numele Misiek pentru că melcul e hermafrodit şi ”ar fi fost jignit dacă avea un nume cu rezonanţe feminine”.

Click! spune

Melcul uriaş african e originar din Ghana, ajunge la 30 cm lungime şi cochilia poate avea un diametru de 15 cm. Se înmulţesc rapid şi au invadat zone din China, Insulele Pratas, India, Taiwan şi chiar Florida, SUA după ce au fost aduşi ca sursă de mâncare sau animale de companie.

Mai multe