O universitate de prestigiu a cerut studentelor să poarte decolteu la absolvire

31 mai 2017 18:38   Fapt divers
Ultima actualizare:

O universitate din Belgia a stârnit un scandal monstru pe rețelele de socializare după ce a transmis studentelelor să poarte o ținută cu un „decolteu drăguț” la ceremonia de absolvire. Știrea a devenit virală în întreaga lume.

Vineri, 26 mai, secretariatul Facultății de Medicină a Universității Libere din Bruxelles (ULB) a trmis studenților un e-mal cu instrucțiuni cu privire la ceremonia de absolvire, informează Agerpres. În conținutul mesajului este precizat și cum ar trebui să vină tinerii îmbrăcați la eveniment. Astfel, studentelor li s-a recomandat să poarte „o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț”, iar băieților, un costum simplu.

E-mailul a fost distribuit pe pagina de Facebook oficială a facultății, unde a primit aproape 3.000 de aprecieri din parte studenților amuzați de o astfel de cerință. Iată cum li se adresa mesajul: „Din punct de vedere estetic, este mai bine ca femeile tinere să poarte o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț. [...] Desigur, doamnelor, această regulă nu este obligatorie”.

Jurnaliștii RTL Belgia i-au cerut părerea decanului universității, Marco Schetgen, cu privire la mesajul facultății de medicină: „Este, probabil, o femeie cea care se află la originea acestui text, deoarece secretariatul este format numai din femei. Este uimitor”, a precizat el, conform sursei citate.

Mai multe