Papagalii, cu cât mai mari, cu atât mai inteligenţi

1 octombrie 2011 14:45   Fapt divers
Ultima actualizare:

Nu toţi papagalii sunt la fel de inteligenţi, la fel de sociabili şi la fel de gălăgioşi. În funcţie de specie, cu cât sunt de dimensiuni mai mari, cu atât ne putem aştepta să fie mai inteligenţi. Iată ce trebuie să ştii înainte de a-ţi achiziţiona unul.

Da, este mai uşor de întreţinut decât un câine, însă şi el are nevoie de atenţie şi de îngrijire specială. Cu cât e de dimensiuni mai mari, cu atât e mai inteligent, dar şi mai greu de întreţinut.

Hrana trebuie să fie echilibrată şi mereu disponibilă, eventual îmbogăţită cu vitamine şi minerale.

Cu cât colivia este mai mare, cu atât se simte mai bine, iar cu cât este mai echipată, cu atât va fi mai stimulat şi mai puţin plictisit.

Dacă vă gândiţi să-i mai luaţi un „coleg de colivie", trebuie să-i lăsaţi un timp să se obişnuiască. Masculul poate lua bătaie de la femelă. 

Papagalii au nevoie de un regim strict de lumină, o temperatură echilibrată, fără curenţi de aer induşi de aerul condiţionat sau alte surse. Puteţi chiar încălzi şi umidifica aerul din încăpere cu aparate speciale pentru a realiza o atmosferă propice papagalilor.

Îi place să interacţioneze cu stăpânii, în anumite limite, şi chiar se ataşează de ei. În lipsa stăpânului, sau dacă nu este băgat în seamă, se poate stresa, îi scade pofta de mâncare, se poate automutila şi smulge penele.

La primele semne de boală (diaree, lipsa poftei de mâncare, regurgitare, apatie) trebuie să luaţi legătura cu medicul veterinar.

Nu toţi papagalii vorbesc. Scot nişte sunete, unele imitative, dar ajung să vorbească doar dacă îl stimulaţi prin interacţiune şi repetiţie.

Trăiesc de la 5 până la 9 ani, în funcţie de dimensiuni (cei mici trăiesc mai puţin).

Mai citeşte:

Şi animalele sunt homosexuale

Uite cea mai tare fază pe care o vei vedea azi - VIDEO

Papagalii au talent - VIDEO

Mai multe