Papagalul a prins criminala

21 iulie 2017 20:02   Fapt divers
Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Glenna Duram, de 49 de ani, din Michigan, a fost găsită vinovată, joi, de uciderea soţului ei, Martin Duram, de 46 de ani. Procurorii s-au bazat pe mărturia papagalului Bud, care a spus adevărul din seara crimei.

Martin Duram a fost împuşcat de cinci ori în piept în luna mai a anului 2015.

Glenna a fost găsită în casa lor cu o rană la cap şi le-a spus anchetatorilor că a încercat să se sinucidă după ce şi-a găsit soţul mort. Ancheta părea să confirme că Martin s-a sinucis, însă fosta soţie a victimei, Christina Keller, le-a furnizat investigatorilor proba cea mai solidă: un martor ocular la crimă.

„Papagalul, din specia gri African, pe nume Bud repeta într-una «Bună, dragă! Nu trage, la naiba!» şi apoi reproducea câteva pocnituri”, a declarat Keller pentru AP. Iniţial poliţia a crezut că Glenna era o victimă a incidentului, însă declaraţia lui Bud a schimbat complet cazul. ”Bud imită foarte bine vocile. Din reproducerile lui se pot identifica vocile lui Martin şi ale soţiei lui. Conversaţia se încheie cu sunetul împuşcăturilor”, a mai spus Keller. Zilele trecute, Glenna Duram a fost găsită vinovată şi pusă sub acuzare. Ea riscă pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă. Sentinţa va fi pronunţată la 28 august.

Papagalul gri  african e cunoscut ca Papagalul Jako şi trăieşte în pădurile Africii de Vest şi Centrale. Are aproximativ 33 cm, colorit cenuşiu, coada roşie, ciocul negru şi picioarele negre-cenuşii. În anumite zone, cum ar fi Congo, este pe cale de dispariţie din cauza braconajului. Mănâncă legume şi fructe. Trăieşte până la 60 de ani în captivitate.

Mai multe