Pe asta o știați? 17 iulie, ziua porcilor galbeni

17 iulie 2019 13:33   Fapt divers
Ultima actualizare:

Calendarul zilelor internaționale amuzante a ajuns la Ziua Porcului Galben. De fapt se sărbătorește numărul 17. Nu par să aibă vreo legătură însă se numește astfel încă de la începutul anilor 60 și există tot felul de legende cu privire la creatorul acestei zile.

De fapt legende urbane spun că doi studenți la matematică de la Universitatea Princeton, David Kelly and Michael Spivak, au botezat-o astfel după colectia de porci galbeni ai lui Michael Spivak. Mascota acestei zile speciale, porcul galben, are 17 degete, 17 gene și 17 dinți.

Citește și: Ziua Internațională a fericirii. Șapte citate despre fericire

Cu ocazia acestei zile matematicienii din întreaga lume își dăruiesc bomboane din marțipan, în formă de porc galben sau porci de pluș galbeni, potrivit timeanddate.com.

De asemenea, tot matematicienii țin să facă 17 fapte bune și să intoneze cântece despre porci.

O altă legendă despre originea zilei naționale a porcului și a numărului 17 spune că Ellen Stanley, profesoară de artă din Texas, a creat Ziua Națională a Porcului în 1972. Intenția ei a fost să recunoască și să fie recunoscătoare pentru porcii ca animale domestice inteligente.

Citește și: Ziua prăjiturilor din zahăr. Sărbătorim cu o cremă de zahăr ars. Iată reţeta

Nu există dovezi care să sugereze că aceasta este cu adevărat o zi "națională", însă a fost adoptată de mulți locuitori ai planetei care sunt bucuroși să aibă un motiv de sărbătoare .

De ce se celebrază numărul 17

Cu toții știm că, în matematică, 17 este un număr prim și reprezinta suma numerelor 2, 3, 5 și 7.

Mai multe studii au aratat ca atunci cand oamenii sunt pusi in situatia de a allege un numar cuprins intre 1 si 20, cei mai multi opteaza pentru 17.

Poate ar fi bine să știți 

În Italia, 17 este considerat un număr nefericit.

Frica de numărul 17 se numește heptadecaphobia.

Citește și: 30 iulie – Ziua Internațională a Prieteniei

Este nevoie de 17 mușchi pentru a zâmbi.

Există 17 mușchi în urechea unui cal.

O cămilă poate merge 17 zile fără apă.

Mai multe