Pe el cui îl laşi când pleci în concediu? Totul despre hotelurile de animale

15 iunie 2019 18:12   Fapt divers
Ultima actualizare:

Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii din mediul urban au animale de companie. La ţară, aproape că nu există gospodărie fără un câine sau o pisică în ogradă. Ce fac oamenii cu aceste animale atunci când pleacă de acasă cu toată familia? Mulţi găsesc cu greu soluţii pe la vecini, prieteni. Iar problema este acută vara, în sezonul vacanţelor. Aţi vrea şi voi să plecaţi undeva pentru 7-10 zile? Iată cine poate avea grijă de prietenul vostru necuvântător!

Căţei, pisici, păsări, hamsteri, iguane şi porcuşori de Guineea – toţi aceştia pot fi cazaţi ca adevăraţi oaspeţi de onoare la sutele de hoteluri şi pensiuni deschise special pentru ei în toată ţara. Camerele sunt special amenajate pentru talia, greutatea şi nevoile fiecărui animal în parte. Preţurile sunt demne de orice hotel care se respectă şi variază în funcţie de răsfăţul oferit.

Există camere standard, VIP sau chiar Penthouse-uri, cu decor „ca la mama acasă”, acces la locuri de joacă în aer liber, camere web non stop, accesibile de pe tabletă sau telefon, personal care are grijă să igienizeze spaţiul şi să-i servească pe „clienţi” cu mâncarea preferată. Stăpânii care vor tratamente suplimentare pentru prietenul lor patruped pot opta pentru şedinţele de dresaj sau de înfrumuseţare la salonul de cosmetică.

Servicii de lux la hotel

La Planeta Ham Ham, o noapte de cazare pentru un căţel costă 70 de lei pe noapte în sistem clasic (cameră simplă cu terasă privată), 90 de lei pe noapte într-o cameră decorată ca acasă (cu fotoliu, televizor pornit), iar pentru o pisică se plăteşte 40 sau 60 de lei pe noapte în funcţie de jucăriile montate special pentru a oferi un mini parc de aventură.

Pensiunea Bella din Bucureşti oferă padocuri de 15 mp cu cameră interioară şi curte în care animăluţul să-şi dezmorţească oasele, muzică ambientală, program de joacă şi socializare cu ceilalţi căţei, dar şi şedinţe de dresaj, asistenţă medicală sau transport la cerere spre şi de la pensiune. Preţul este de 35 de lei pe zi sau 25 de lei pe zi dacă perioada de cazare e mai mare de 30 de zile. 

La Regatul Animalelor, cazarea unei pisici în sezonul vacanţelor (15 iunie – 15 septembrie) costă 54 de lei pe zi în compartimentul clasic, plus 5 lei pe zi mâncarea, sau 76 de lei pe zi la salonul VIP. Gazdele vă sfătuiesc să aduceţi propriul aşternut şi jucării ale animalului, sau mâncarea cu care e obişnuit, pentru a-i face acomodarea mai uşoară.

Rezervările se fac cu plata unui avans de 30%. Şi la Cat Shop există camere economic şi standard cu acces individual în zona de joacă (50/60 de lei pe noapte), cameră VIP (75 de lei pe noapte) sau Penthouse (130 de lei pe noapte), diferenţele fiind făcute de dotări.

Dacă ai două pisici pe care vrei să le cazezi în aceeaşi cameră, beneficiezi de o reducere de 50% la a doua pisică. Ca la orice „hotel”, cazarea se face după ora 14.00, iar decazarea înainte de ora 13.00.

Îi puteţi lăsa în gazdă la un iubitor de animale

Dacă vi se pare prea scump la hotel, aveţi şi varianta găzduirii la un iubitor de animale. Pe platforma caretopets.com/ro există „pet sitteri” (varianta de la baby sitter pentru copii) verificaţi şi atestaţi, care oferă cazare în propriile locuinţe din Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş, Iaşi şi Timişoara. Fără cuşti, izolare şi capacitate limitată. Sau puteţi opta ca aceştia să vină la domiciliu să vă plimbe căţeii sau să îngrijească tot felul de animale de companie. Preţurile sunt negociabile şi ai posibilitatea de discount pentru perioadele mai lungi. 

Condiţii pe care trebuie să le îndeplineşti

Animalele cazate trebuie să aibă carnet de sănătate, să aibă vaccinurile la zi, să fie deparazitate intern şi extern şi, evident, “să-şi fi făcut duş” înainte de a pleca de acasă. Unii cer ca animalul să fie clinic sănătos şi să nu aibă probleme grave de comportament. Ca şi concediul stăpânilor, programarea cazării la hotel sau în gazdă trebuie făcută în avans, mai ales că cererea e mare în această perioadă.

10 sfaturi dacă îl iei cu tine

  • În cazul în care ieşiţi din ţară, ia-i „paşaportul internaţional”. E documentul întocmit de medicul veterinar în care se stipulează vaccinarea antirabică, deparazitările interne şi externe şi elementele de identificare şi certificare a proprietăţii (microcipul sau tatuajul).
  • Nu uita botniţa, în cazul în care călătoriţi cu mijloace de transport în comun.
  • Dacă mergi cu maşina, evită, pe timpul transportului, administrarea unor alimente greu digerabile sau în cantităţi mari.
  • Oferă-i apă potabilă şi fă scurte pauze după perioade mai lungi de transport.
  • Odată ajunşi la destinaţie, evită să laşi câinele mult timp în soare. El trebuie să aibă acelaşi program de stat la soare ca şi omul (nu între orele 11-16), dar pune-i la dispoziţie, pentru refugiu, şi un loc umbros.

  • Nu-l încuraja să înoate pe canalele principale, acestea fiind străbătute de curenţi puternici. 
  • Evită dezechilibrele din dieta obişnuită.
  • Fii atent la conflictele ce pot apărea între câinele tău şi alte animale. 
  • “Înarmează-te” cu mănuşi şi pungi de unică folosinţă pentru a nu fi acuzat de vecinii de şezlong că murdăreşte plaja.
  • Nu-l lăsa să bea apă de mare. Oferă-i constant apă proaspătă ca să nu fie tentat să bea apă de mare. Aceasta dă grave probleme renale, iar apa murdară din bălţi poate duce la infecţii şi afecţiuni digestive care vă pot strica tot concediul.
Mai multe