Pe insula asta cadavrele sunt dezgropate pentru a fi machiate

12 septembrie 2016 9:58   Fapt divers
Ultima actualizare:

În majoritatea culturilor, celor decedați li se oferă onoarea de a fi lăsați să se odihnească în pace, ceea ce înseamnă că orice intervenție asupra locului de veci al acestora e considerată profanare de morminte.

Pe Insula Sulawesi, din Indonezia, un trib indigen, din regiunea muntoasă Toraja, are un obicei ancestral comlpet diferit. O dată la trei ani, se dezgroapă cadavrele aflate în descompunere ale rudelor pentru a le machia, a le aranja părul și a le schimba hainele putrezite cu unele noi, informează Daily Star.

Pare un scenariu desprins parcă din filmele de groază, dar în realitate este o sărbătoare sacră prin care se celebrează bucuria de a trăi. Membrii acestui trib indonezian mențin trafiția pentru a păstra vie amintirea celor decedați și pentru a întări legătura cu aceștia. În imagini, oamenii sunt surprinși cum îngrijesc cadavrele celor apropiați schimbându-le hainele descompuse cu unele noi și colorate, uneori chiar cu uniforme militare sau ochelari de vedere.

un bărbat și o femeie decedați au fost „gătiți” ca de nuntă, mireasa fiind îmbrăcată cu o rochie albă și punându-i-se un buchet de flori în mâna scheletică. Rudele aflate încă în viață nu au neglijat coafurile, aranjându-le părul care deocamdată nu a putrezit.

În timpul acestui proces au fost observate chiar și cadavre de copii și bebeluși care au fost deshumați. Nu doar trupurile sunt îngrijite – oamenii repar sicriele distruse de timp și umezeală înainte de a pune înapoi în mormânt cadavrele.

Sătenii nu consideră moartea momentul în care a încetat definitiv viața, ci ca pe un proces de transformare. Există obiceiul ca rudele să nu-i îngroape imediat pe cei apropiați care au murit, ținându-i acasă câteva săptămâni, luni sau chiar ani, amânând funeraliile pentru a sta cât mai mult în sânul familiei.

Mai multe