Pelerinaj la porcul sfânt

10 decembrie 2017 19:41   Fapt divers
Ultima actualizare:

Este uluitor! Povestea porcului Zhu Jianqiang, de 10 ani, a depăşit demult graniţele Chinei. După ce a supravieţuit cutremurului din 12 mai 2008, în care au pierit 87.587 de oameni, trăind sub ruine timp de 36 de zile, Zhu a devenit cel mai popular animal chinez.

Cutremurul din 12 mai 2008 a durat 2 minute şi a avut o magnitudine de 8 grade. În provincia Sichuan, peste 80% dintre clădiri au fost făcute una cu pământul. 400.000 de oameni au fost răniţi şi 87.587 au murit. La 17 iunie 2008, salvatorii l-au scos de sub dărâmături pe Zhu Jianqiang, care, la data producerii dezastrului, avea 150 de kile şi urma să fie tăiat. Porcul care a supravieţuit cu apă de ploaie şi rozând cărbuni avea 50 de kilograme.

Pierduse două treimi din masa corporală şi era numai piele şi os. A fost internat timp de două săptămâni la o fermă şi pus pe picioare de specialişti. Porcul a fost vândut cu 430 de dolari lui Fan Jianchuan, proprietarul unui muzeu privat. I s-a făcut asigurare de viaţă şi pozele cu el au fost răspândite în toate presa chineză. În 2011, o echipă de cercetători a clonat primii şase purceluşi folosind ADN-ul porcului supravieţuitor.

La muzeul Jianchuan, vin zilnic sute de chinezi pentru un singur lucru: o poză cu porcul-vedetă. La scurt timp, a fost votat drept cel mai popular animal din China şi mutat într-un muzeu. Anual milioane de oameni vin să se pozeze cu el pentru că a devenit un simbol al luptei pentru supravieţuire. Între timp eroul cutremurului devastator a ajuns să cântărească 200 de kilograme şi dispune de o întreagă echipă de fizioterapeuţi, veterinari şi maseuri care îi fac traiul mai uşor.

Mai multe