Poftiţi în spitalul şoimilor!

13 iunie 2017 20:04   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ambulanţele de aici sunt maşini SUV de lux, iar angajaţii sunt cei mai buni veterinari din lume. Aşa arată spitalul şoimilor din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Peste 11.500 de păsări au fost tratate cu succes la unicul spital pentru şoimi din lume, care şi-a deschis porţile în Abu Dhabi, în 1999.

Printre specialiştii care lucrează aici se află şi doctoriţa de origine germană Margrit Gabrielle Müller, care de 15 ani conduce spitalul. „Aristocraţii din Emiratele Arabe Unite au un deosebit respect pentru aceste păsări nobile pe care le dresează pentru vânătoare. Primim la Urgenţe fel de fel de cazuri, de la controale de rutină şi până la şoimi accidentaţi grav”, a povestit pentru CNN doctoriţa. Fiecare pasăre are paşaport, fişă de pacient şi e microcipată.

Pentru şoimii grav bolnavi există amenajată şi o secţie de reanimare, concepută din incubatoare aduse de la o maternitate din Dubai.Cele mai grele operaţii realizate vreodată pe păsări au fost făcute aici de specialişti de talie mondială.

Şoimii care se internează aici au asigurări de sănătate de peste 100.000 de dolari. Şi asta pentru că un tratament prelungit aici poate costa peste 350.000 de dolari.

Mai multe