Poliţia şi-a tras agent care guiţă

23 martie 2017 20:18   Fapt divers
Ultima actualizare:

Pare o scenă dintr-un film pentru copii, dar se întâmplă de-adevăratelea! Departamentul de poliţie din New York a angajat pe postul de agent de teren un mini-porc. Agent Porc are propriul echipament şi e specializat în „luat urma hoţilor”.

E cel mai guiţător agent de ordine din ­America şi, la începutul lunii mar­tie, şi-a început ac­tivitatea în cadrul for­ţelor de ordine. Înţele­ge perfect comenzile şi execută ordinele fără să „grohăie” pe la colţuri.

După ce şi-a făcut ucenicia patrulând pe străzi împreună cu agentul Grid Troci şi colegul său, agent Porc a fost avansat. Recent animăluţul a primit primul său caz adevărat: o reţea de spărgători de maşini.

Cum Porc are un miros extraordinar, el a fost trimis împreună cu agenta Anne Kelly să verifice scena unei crime din Manhattan. Ţinut în lesă, agent Porc a luat mirosul infractorilor care furaseră o maşină.

L-a recunoscut pe unul dintre ei, după ce mai mulţi suspecţi au fost aduşi la secţia de poliţie pentru audieri. Incidentul a avut loc zilele trecute şi deja Porc a devenit spaima răufăcătorilor.

De cum îi aud guiţatul pe stradă, mulţi se gândesc de două ori înainte de a-şi duce la bun sfârşit planul mişelesc, de a jefui oameni nevinovaţi.

„Este foarte inteligent. Chiar dacă în New York e interzis să creşti în casă un porc, agentul nostru beneficiază de un regim preferenţial. Acţiunile lui sunt în serviciul comunităţii şi este normal ca oraşul să-i fie recunoscător”, a explicat agentul Troci.

Acesta a declarat pentru New York Post că Porc l-a ajutat enorm să prindă un hoţ iute de picior.

“Porc s-a strecurat printre picioarele infractorului şi i-a pus piedică. Pentru noi a fost o formalitate să-l prindem: i-am pus cătuşele şi i-am citit drepturile, însă meritul i-a aparţinut în totalitate lui Porc”, a punctat Troci.

Mai multe