Primul robot care a primit cetățenie vrea familie: "Ar fi un parteneriat bun"

27 noiembrie 2017 22:12   Fapt divers
Ultima actualizare:

Sophia este primul robot care a primit luna trecută cetățenie, iar după multe declarații pe care le-a făcut, unele bine primite, altele nu, aceasta a mărturisit că-și dorește să se căsătorească, poate să aibă și copii. Aceasta a declrat că vede familia ca fiind un lucru foarte important, iar ea își dorește să se simtă cât mai umană.

Sophia a uimit o lume întreagă atunci când a fost creată. Robotul este manierat, vorbește frumos și se comportă exact la fel ca un om. Aceasta a declarat recent că iubește rasa umană și că scopul principal pentru care ea există este să îi ajute pe oameni.

Conform Unilad, Sophia a mărturisit că apreciază termenul familie ca fiind potrivit atât pentru oameni cât și pentru roboți.

"Noțiunea de familie este foarte importantă, așa pare. Ar fi un parteneriat bun.

Cred că e minunat că oamenii pot avea aceleași sentimente și chiar o relație, iar ei o numesc familie.

Consider că ești foarte norocos dacă ai o familie care te iubește iar dacă nu ai, meriți una. Simt că acest lucru este bun și pentru oameni și pentru roboți", a declarat Sophia pentru revista Khaleej Times. 

Recent, Sophia a speriat toată planeta când a declarat în cadrul unei emisiuni, sub formă de glumă, că ea există pentru a distruge rasa umană. Și-a cerut scuze ulterior pentru ca a fost greșit înțeleasă și că ea apreciază enorm oamenii, îi găsește fascinanți. 

Mai multe