Reacția emoționantă a unei supraviețuitoare de la Nisa, când își cunoaște salvatorul

29 august 2016 12:17   Fapt divers
Ultima actualizare:

A trecut prin chinuri groaznice în timpul atacului de la Nisa, de la 15 iulie, și nu a crezut că va mai scăpa cu viață. Australianca Adelaide Stratton a fost lovită de camionul condus de terorist. I-a fost strivit craniul, a fost tăiată pe frunte și târâtă de vehiculul groazei.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, a zăcut minute bune în stare de inconștiență, într-o baltă de sânge. Când s-a trezit, era complet singură. „Zăceam pe jos îndurerată și știam că era sânge ceea ce îmi curgea pe față. Nu știam unde erau prietenii mei”, a povestit Adelaie, potrivit mamamia.com. Prietenii cu care se afla în vizită în Nisa nu erau de găsit.

Imediat, tânăra a fost descoperită de Patrick Sergent, un francez care tocmai scăpase din calea camionului. „Tirul ne-a ratat și m-am dus să văd dacă pot ajuta oameni care poate erau încă în viață”, a mărturisit Patrick. „M-a luat cu putere de mână (Adelaide, n.r.). Eram și foarte trist și fericit să văd că cineva este în viață. Pur și simplu nu puteam să o las singură”, a adăugat el.

Bărbatul a rămas alături de Adelaide și a ținut-o de mână până când polițiștii au reușit să-l împuște pe terorist, iar atacul a luat sfârșit. Cei doi au fost preluați de ambulanță, iar Patrick a rămas alături de tânără până la spital.

Nu s-au mai văzut după ce australianca a fost preluată de medici. Însă chipul lui Patrick i-a rămas întipărit în minte. „Mi-am amintit chipul lui și părul lui lung când a venit spre mine. Știam că nu vorbea engleză, pentru că nu-mi spunea ce se întâmplă. Doar se uita la mine și mă strângea de mână. S-a asigurat că îi puteam vedea mereu chipul”, a relatat Adelaide.

Între timp, tânăra a fost îngrijită de medici. A suferit răni care i-ar fi putut fi fatale, și deși a rămas cu traume, a supraviețuit macabrului atac de la Nisa. Recent, salvatorul i-a făcut o vizită la spitalul din Australia la care este internată, iar reîntâlnirea a fost una emoționantă. Deși la început nu l-a recunoscut, Adelaide și-a dat seama cine este când i-a văzut părul. „Cred că privirile noastre s-au înțeles. Cuvintele erau de prisos... eram pur și simplu conectați”, a mărturisit ea. „Cum îi mulțumești cuiva care ți-a salvat viața? ...Este cel mai curajos om pe care l-am cunoscut vreodată. Ce fel de persoană face asta?”, a mai mărturisit femeia.

Deși nu au putut comunica verbal, din cauza diferențelor de limbă, Adelaide și Patrick s-au înțeles numai din priviri și, în cele din urmă, totul a fost redus la lacrimi.

Mai multe